Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

"Οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι στη Μιανμάρ"

"Οι νεκροί είναι πολύ περισσότεροι στη Μιανμάρ"



Ο αυστραλός πρεσβευτής στη Μιανμάρ δήλωσε σήμερα πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στις διαδηλώσεις είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που επισήμως ανακοίνωσε το καθεστώς της χώρας.

Σύμφωνα με τον Μπομπ Ντέιβις, το στρατιωτικό καθεστώς της χώρας ανακοίνωσε πως δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν, όμως μάρτυρες επιβεβαίωσαν πως είδαν πολλά περισσότερα πτώματα στον τόπο των διαδηλώσεων, χθες Πέμπτη στο κέντρο της Ρανγκούν.

"Ο αριθμός των νεκρών είναι κατά αρκετές δεκάδες μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσαν οι αρχές", επισήμανε ο αυστραλός διπλωμάτης.

Στο μεταξύ, όπως φαίνεται, οι στρατηγοί που κυβερνούν τη χώρα διέκοψαν κάθε δημόσια πρόσβαση στο Ιντερνετ για να εμποδίσουν την μετάδοση φωτογραφιών, βίντεο και πληροφοριών για την καταστολή των μεγαλύτερων διαδηλώσεων κατά του καθεστώτος τα τελευταία 20 χρόνια.

Τα Ιντερνετ καφέ παραμένουν κλειστά και στα γραφεία της μεγαλύτερης εταιρίας παροχής υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου τα τηλέφωνα δεν απαντούν. Οι πολίτες της Βιρμανίας ήταν εκείνοι ενημέρωναν κυρίως τον υπόλοιπο κόσμο για τις διαδηλώσεις κατά της 45χρονης χούντας.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Γιασούο Φουκούντα εξέφρασε σήμερα τη λύπη του για το θάνατο ενός γιαπωνέζου δημοσιογράφου χθες στη διάρκεια των διαδηλώσεων στην Ρανγκούν, αλλά τόνισε πως δεν σκοπεύει να σταματήσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Μιανμάρ.

"Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη", είπε ο Φουκούντα αναφερόμενος στο θάνατο του Κένζι Ναγκάλ, ρεπόρτερ του πρακτορείου APF.

Παράλληλα όμως απέκλεισε το ενδεχόμενο να σταματήσει η παροχή βοήθειας προς τη Βιρμανία, όπως αποφάσισαν άλλες χώρες. "Πολλά από τα προγράμματα μας είναι ανθρωπιστικού χαρακτήρα. Η Ιαπωνία πρέπει να έρθει σε συνεννόηση με τις άλλες χώρες και όχι να προχωρήσει στην εσπευσμένη επιβολή κυρώσεων", είπε χαρακτηριστικά ο ιάπωνας πρωθυπουργός.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: