Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

Τον Νοέμβριο οι κυρώσεις κατά του Ιράν για τα πυρηνικά

Τον Νοέμβριο οι κυρώσεις κατά του Ιράν για τα πυρηνικά

Θα καθυστερήσουν έως το Νοέμβριο οι νέες κυρώσεις κατά του Ιράν, αποφασίστηκε από τις μεγάλες δυνάμεις

ΟΙ ΕΞΙ μεγάλες δυνάμεις που εμπλέκονται στις συνομιλίες σχετικά με τα πυρηνικά του Ιράν αποφάσισαν σήμερα να καθυστερήσουν απόφαση για περαιτέρω κυρώσεις μέσω του ΟΗΕ στην Τεχεράνη αναμένοντας νέες πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας αυτής, αναφέρεται σε κοινή τους ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ευρωπαικής Ενωσης ζήτησαν από τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφαλείας, Χαβιέρ Σολάνα να έχει το Νοέμβριο και άλλες συνομιλίες με τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Ιράν για τα πυρηνικά, Αλί Λαριτζανί.

«Συμφωνήσαμε να τελειοποιήσουμε το κείμενο για μια τρίτη απόφαση κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την πρόθεση να το φέρουμε για ψήφιση εκτός και εάν οι συνομιλίες των κυρίων Σολάνα και Λαριτζανί που θα διεξαχθούν το Νοέμβριο θα έχουν μια θετική εξέλιξη».

Δεν θα υπάρξει νέα απόφαση για κυρώσεις στο Ιράν πριν από το Νοέμβριο λόγω της συνέχισης των πυρηνικών του δραστηριοτήτων, δήλωσε λίγο νωρίτερα από τη Νέα Υόρκη και ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: