Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Το Πακιστάν δεν θα επιτρέψει σε ξένα στρατεύματα να εισέλθουν στα εδάφη του

Το Πακιστάν δεν θα επιτρέψει σε ξένα στρατεύματα να εισέλθουν στα εδάφη του

"Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν είναι απόλυτα ικανές να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας," είπε σήμερα ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Shaukat Aziz.

"Το Πακιστάν δεν έχει οποιαδήποτε σχέδια για επιθετικές ενέργειες εναντίον των γειτονικών του χωρών και πιστεύει στην ειρηνική συνύπαρξη όλων των χωρών της περιοχής," πρόσθεσε ο Aziz.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση της χώρας του κάνει ότι είναι δυνατόν για τη διαφύλαξη του ισοζυγίου δυνάμεων στην περιοχή, καθώς και της ειρήνης και της σταθερότητας.

Τόνισε επίσης πως τα πυρηνικά όπλα του Πακιστάν προστατεύονται ικανοποιητικά και η χώρα είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφαλή φύλαξή τους. H χώρα του, πρόσθεσε επιδίωξε την αυτοδυναμία της στον τομέα της αμυντικής θωράκισης ώστε να μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο, τη σταθερότητα και την ευημερία των πολιτών της. Για το λόγο αυτό οι ένοπλες δυνάμεις προμηθεύονται με τα αναγκαία συμβατικά και στρατηγικά όπλα.


Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η ισχυρή άμυνα αποτελεί εγγύηση για την ειρήνη και πως θα διατεθούν τα απαραίτητα κονδύλια για τον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων, εφόσον η ειρήνη εξασφαλίζεται με την ισχύ και όχι με την αδυναμία.

Πηγή: Kuwait News Agency

Δεν υπάρχουν σχόλια: