Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Εκρηκτική ατμόσφαιρα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Εκρηκτική ατμόσφαιρα στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ

Ένταση επικράτησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, όταν στο τέλος της ομιλίας του, ο πρόεδρος του Κινήματος ζήτησε από τα μέλη να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του με μυστική ψηφοφορία. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου προέβη σε αυτή την κίνηση προκειμένου όπως είπε να αισθάνεται ισχυρός για να δώσει την κοινοβουλευτική μάχη με τη ΝΔ μέχρι την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος, ή την ανανέωση εμπιστοσύνης στον ίδιο.

Στην πρόταση αυτή αντέδρασαν έντονα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης οι οποίοι υποστήρξαν ότι αυτή η διαδικασία διασπά την ενότητα του ΠΑΣΟΚ.

Αλλά και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης ζήτησε να μη γίνει η ψηφοφορία θεωρώντας ότι ο κ. Παπανδρέου έχει την εμπιστοσύνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας .

Στη συνέχεια ο κ.Παπανδρέου αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης όπου έγινε συζήτηση μεταξύ των βουλευτών πάνω στην πρόταση του κ.Κακλαμάνη.

Οι βουλευτές αποδέχτηκαν την πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής, ότι ο κ. Παπανδρέου έχει τη δια βοής ομόφωνη στήριξη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και δεν έγινε ψηφοφορία.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: