Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Την Πέμπτη η εκλογή του προέδρου της Βουλής

Την Πέμπτη η εκλογή του προέδρου της Βουλής

Την Πέμπτη, θα συγκληθεί εκ νέου η Ολομέλεια της Βουλής, με μοναδικό θέμα την εκλογή του προέδρου του σώματος. Το αξίωμα αυτό διεκδικεί ο βουλευτής Καρδίτσας Δημήτρης Σιούφας, τον οποίο έχει ήδη προτείνει ο Κώστας Καραμανλής.

Το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για τις πέντε θέσεις αντιπροέδρων της Βουλής, οι οποίες κατανέμονται στα τρία πρώτα κόμματα, ως εξής: O πρώτος, δεύτερος και τρίτος αντιπρόεδρος θα ανήκει στο κυβερνών κόμμα (ΝΔ), ο τέταρτος στην αξιωματική αντιπολίτευση (ΠΑΣΟΚ) και ο πέμπτος στο ΚΚΕ.

Εν τω μεταξύ, ερωτώμενος ο Λευτέρης Ζαγορίτης για το ενδεχόμενο να ζητήσει η ΝΔ τη βοήθεια του Γ.Καρατζαφέρη για την εκλογή του κ. Σιούφα απάντησε πως αυτό δεν θα συμβεί καθώς «η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα υπερψηφίσει την επιλογή του κ. Σιούφα, ο οποίος είναι παλιός, έμπειρος κοινοβουλευτικός και θα είναι πολύς καλός Πρόεδρος».

Την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου αρχίζει η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης τις οποίες θα αναγνώσει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με ψήφο εμπιστοσύνης προς τη νέα κυβέρνηση.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: