Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007

Ικανοποιημένος ο Γ.Παπανδρέου για τη διά βοής στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Ικανοποιημένος ο Γ.Παπανδρέου για τη διά βοής στήριξη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Την ικανοποίησή του για τη διά βοής στήριξη των μελών της ΚΟ στο πρόσωπό του εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Ο ίδιος εξήγησε τους πολιτικούς -όπως τους χαρακτήρισε- λόγους της απόφασής του να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, σημειώνοντας ότι ήθελε να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη της ΚΟ στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπασμα από τη δήλωσή του: «Ζήτησα να υπάρξει κάλπη, λόγω της δημοκρατικής μου ευαισθησίας. Από τη στιγμή που επιβεβαιώθηκε, μετά από πρόταση του προέδρου Απόστολου Κακλαμάνη, η ομόφωνη στήριξη στο πρόσωπό μου και, μάλιστα, μετά από ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ Δημήτρη Ρέππα, δεν είχα λόγο να επιμείνω σε μυστική ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως ικανοποιητικό.»

Ο κ. Παπανδρέου συνέχισε λέγοντας ότι κινήθηκε ανοιχτά, δημοκρατικά και με διαφάνεια.

«Δεν πρόκειται να κάνω καμία υποχώρηση, που θα κάνει την παράταξή μας χώρο υποκρισίας, υπεκφυγής ή διπλοπροσωπίας. Ο λαός θέλει καθαρές κουβέντες, καθαρή προοδευτική ταυτότητα.»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε λέγοντας ότι σήμερα ο προοδευτικός ψηφοφόρος ζητά την ισχυρή και ενωτική παρουσία του Κινήματος στη Βουλή, απέναντι στις συντηρητικές πολιτικές, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: