Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Αιχμή το περιβάλλον στο «σχέδιο 100 ημερών» του Γ.Παπανδρέου

Αιχμή το περιβάλλον στο «σχέδιο 100 ημερών» του Γ.Παπανδρέου

Βέβαιος για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου εμφανίζεται ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή» όπου εκθέτει σχέδιο 100 ημερών.

Οι τρεις πρώτες προτεραιότητες, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι η ίδρυση αυτόνομου υπουργείου Περιβάλλοντος, η συγχώνευση των υπουργείων Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, καθώς και η ίδρυση ενιαίου φορέα διαχείρισης δασών και δασοπυρόσβεσης.

«Η νέα αλλαγή θα σηματοδοτηθεί από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ» τονίζει ο κ. Παπανδρέου σημειώνοντας ότι ο πρώτος προϋπολογισμός «θα αποτυπώνει την κεντρική μας δέσμευσή για αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου».

Επιπρόσθετα, επανέρχεται στη δέσμευσή του ότι θα ασχοληθεί προσωπικά με το σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών διαβεβαιώνοντας ότι «θα αρχίζω την κάθε μέρα μου και θα τελειώνω κάθε εβδομάδα μου με το έργο της ανασυγκρότησης».

Εκ διαμέτρου αντίθετος εμφανίζεται για άλλη μία φορά ο Γ.Παπανδρέου στην πιθανότητα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι η αναφορά στο γερμανικό μοντέλο «είναι ατυχής» καθότι τα δύο κόμματα εκπροσωπούν «διαφορετικές ιδεολογίες, αντιρρήσεις και πολιτικές».

Παράλληλα, ζητά ρητά ισχυρή κυβέρνηση και αφήνει ανοιχτό παράθυρο στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Παπανδρέου, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απορρίψει τη συνεργασία σημειώνει ότι «μετά τις εκλογές η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ θα ανοίξει διάλογο» και καλό είναι «να αφήσουμε τα πράγματα να ωριμάσουν».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζει ότι η σύγκρουσή του με τον Κώστα Καραμανλή δεν είναι προσωπική αλλά πολιτική, ενώ επικρίνει τον πρωθυπουργό ότι οι επιλογές του ευνόησαν «τους λίγους και ημέτερους και βύθισαν τους πολλούς στην οικονομική ανασφάλεια».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: