Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Παπανδρέου: «Στις 17 Σεπτεμβρίου ξεκινά η αναγέννηση της χώρας»

Παπανδρέου: «Στις 17 Σεπτεμβρίου ξεκινά η αναγέννηση της χώρας»

Με την κυβέρνηση Καραμανλή συνεχίζεται η καταστροφή, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας απόψε στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, απαντώντας, όπως είπε, σε αυτό που λέει η Νέα Δημοκρατία ότι «χωρίς τον Καραμανλή επέρχεται η καταστροφή»

Ο κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ αντιπαρέταξε στο σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας τη δική του πρόταση για εθνική αναγέννηση και τόνισε ότι υπάρχει επιλογή και αυτή είναι η νέα αλλαγή.

Προέβλεψε ότι η μάχη των εκλογών θα είναι σκληρή, ενώ απαντώντας στα συνθήματα των συγκεντρωμένων, τους ζήτησε να κάνουν υπομονή λίγες μέρες, διότι η 16η Σεπτεμβρίου είναι πολύ κοντά και από τις 17 αρχίζει η δουλειά για την αναγέννηση της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε ως αιχμή της κριτικής του προς την κυβέρνηση την υπόθεση των ομολόγων, με αφορμή, όπως είπε, τις αποκαλύψεις που κάνει ο Τύπος τις τελευταίες μέρες. Είδαμε, τόνισε, γεγονότα που δεν περιμέναμε από καμία παράταξη στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για χειρισμούς συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών και του σκανδάλου των «κουμπάρων», για πλήγωμα της αξιοπρέπειας των Ελλήνων, για μια ακυβέρνητη χώρα και για λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων με τις χρυσές προμήθειες του τεράστιου, όπως το χαρακτήρισε, σκανδάλου των ομολόγων, προμήθειες οι οποίες πήγαν σε κάποιες «γαλάζιες τσέπες».

Καθημερινά, πρόσθεσε, έρχονται νέα συνταρκτικά σημεία στο φως και αποκαλύπτονται νέοι λογαριασμοί και νέες υπόγειες και υπεράκτιες διασυνδέσεις.

Ο πρωθυπουργός, πρόσθεσε, συνεχίζει να συγκαλύπτει, να φοβάται, να είναι δέσμιος συμφερόντων και δυστυχώς συνένοχος. Και απηύθυνε το ρητορικό ερώτημα εάν μπορεί κανείς να εμπιστευτεί έναν πρωθυπουργό που σήμερα είναι δέσμιος των συγκαλύψεων και αυτών που συγκαλύπτει.

Αναρωτήθηκε επίσης αν μπορεί η χώρα να έχει πρωθυπουργό που θα συνεχίσει να είναι δέσμιος των συμφερόντων που ζητούν συγκάλυψη.

Στα ερωτήματα αυτά απάντησε ο ίδιος, με τη φράση «φθάνει πια» και πρόσθεσε ότι η ΝΔ δεν αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία και η Ελλάδα δεν αξίζει να συνεχίζει τον κατήφορο.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παίζει με τη δικαιοσύνη, για ανικανότητα, για τη δημιουργία πολώσεων και συγκρούσεων με τη νεολαία και για την εγκατάλειψη του αγρότη στους μεσάζοντες, στα καρτέλ και τη γραφειοκρατία.

Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει κρυφή ατζέντα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την αύξηση του ΦΠΑ στο 21%, τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και του ΕΣΥ, την κομματικοποίηση του κράτους, την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, τη μεγαλύτερη εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και την εκποίηση του πλούτου του ελληνικού λαού.

Η νέα αλλαγή, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι η καθαρή απάντηση του ελληνικού λαού και δεσμεύτηκε για τη λήψη μιας σειράς ευνοϊκών μέτρων για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα θέματα της περιοχής της Καβάλας, αλλά και των γειτονικών νομών Δράμας και Ξάνθης, κατηγορώντας τη ΝΔ για πρωτοφανή υποβάθμιση και των τριών νομών, για διγλωσσία και περιφρόνηση προς την Περιφέρεια.

Ανακοίνωσε ότι το ΠΑΣΟΚ, ως κυβέρνηση, θα αναβαθμίσει την περιοχή και ανέφερε σειρά συγκεκριμένων μέτρων για την Καβάλα, μεταξύ των οποίων η αναβάθμιση του νέου λιμανιού της σε λιμάνι εθνικής σημασίας και πύλη εισόδου προς τα Βαλκάνια, η ίδρυση ελεύθερης ζώνης εμπορευματικών συναλλαγών, η διεθνοποίηση του αεροδρομίου της Χρυσούπολης, η ίδρυση Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων (υπενθυμίζοντας ότι στην Καβάλα έγινε η πρώτη απεργία επί οθωμανικής αυτοκρατορίας το 1879), και η ίδρυση τμήματος Μεσανατολικών Σπουδών. Όλα αυτά, πρόσθεσε, «είναι ρεαλιστικοί σχεδιασμοί».

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: