Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

"Άνοιγμα" Παπανδρέου στους έλληνες αγρότες

"Άνοιγμα" Παπανδρέου στους 'Ελληνες αγρότες

Με τρεις δέσμες προτάσεων - Βολές κατά ΝΔ για υφαρπαγή ψήφων

"Γνωρίζετε ότι άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε ο κ. Καραμανλής. Υποσχόταν 'όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά'. Μόνο που ούτε τα δικαιώματα των αγροτών δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στην κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιχείρηση εξαγοράς της ψήφου των αγροτών με τις προκαταβολές των επιδοτήσεων και υποστήριξε ότι ο λαός δεν πρέπει να δώσει λευκή επιταγή στον Κ. Καραμανλή. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ και στο όραμα του ιδρυτή του, του Α. Παπανδρέου, αλλά και το όραμα του Κ. Σημίτη, και παρουσίασε τρεις δέσμες πολιτικών του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη των αγροτών.

"Η κυβέρνηση έκανε το ψέμα επίσημη κυβερνητική πολιτική", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε: "Γνωρίζετε από πρώτο χέρι ότι άλλα υποσχέθηκε και άλλα έκανε ο κ. Καραμανλής. Υποσχόταν 'Όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά'. Μόνο που ούτε τα δικαιώματα των αγροτών δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν. Ο κ. Καραμανλής έταξε στους αγρότες λαγούς με πετραχήλια, όπως έταξε σε όλους. Η κυβέρνηση Καραμανλή έχασε όλες τις μάχες κατά κράτος".

"Αθέτησε όλες τις υποσχέσεις του"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική αναφορά στην πορεία που ακολούθησαν όλα τα αγροτικά προϊόντα (βαμβάκι, καπνός, τεύτλα, οπωροκηπευτικά κ.ά.) και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αθέτηση των υποσχέσεων του (ρύθμιση πανωτοκίων, μείωση του ΦΠΑ κ.ά.).

Παρουσιάζοντας τις τρεις δέσμες για τους αγρότες, ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι η πρώτη δέσμη αποβλέπει στο να εξοπλίσει τον αγρότη-επιχειρηματία με εκείνες τις γεωργικές και εμπορικές γνώσεις που θα του επιτρέψουν να καθορίσει αυτός την τιμή των προϊόντων του. Η δεύτερη δέσμη πολιτικών αφορά την υπεράσπιση της εθνικής μας αγροτικής παραγωγής στις Βρυξέλλες. "Θα διαπραγματευτούμε σκληρά για όλα. Θα κρατήσουμε ανοιχτή τη διαπραγμάτευση του φακέλου των καπνών και του βαμβακιού, για να αμβλύνουμε τις αρνητικές επιπτώσεις από τις πολιτικές της κυβέρνησης Καραμανλή".

Η τρίτη δέσμη πολιτικών για τους αγρότες αφορά τη δημιουργία σιγουριάς, ασφάλειας και προοπτικής στους αγρότες. Αυτό θα επιτευχθεί μεταξύ άλλων με την ενίσχυση των νέων ζευγαριών να μείνουν στην περιφέρεια, με πενταετές αφορολόγητο για μικρές επιχειρήσεις νέων σε ημιαστικές και αγροτικές περιοχές και με την εξασφάλιση στους συνταξιούχους αγρότες σύνταξη 950 ευρώ σε κάθε ζευγάρι και 550 ευρώ για κάθε μεμονωμένο αγρότη.

Αύριο στη Θεσσαλονίκη

Κατά τα λοιπά, στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται αύριο και μεθαύριο ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1 κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι θέτοντας το δίλημμα "αυτοδυναμία ή νέες εκλογές" επιχειρεί να εκβιάσει συνειδήσεις. Υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός ζητά αυτοδυναμία, ενώ δεν έχει δείξει ότι μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες για την καταστροφή από τις πυρκαγιές και άλλα σοβαρά θέματα και αναρωτήθηκε: "Θέλει αυτοδυναμία, για να συνεχίσει ποιο έργο;". "Θα είναι τραγικό να συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση", σημείωσε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός λαός θα δώσει στο ΠΑΣΟΚ την αυτοδυναμία.


Ο Γιώργος Παπανδρέου αύριο, στις 4.30 το απόγευμα, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ιωάννης Βελλίδης" της ΔΕΘ, ενώ το βράδυ τις ίδιας ημέρας θα μιλήσει στους εκπροσώπους των φορέων και των παραγωγικών τάξεων της χώρας. Το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην πλατεία Αριστοτέλους.

Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: