Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Παπαρήγα: Κυβέρνηση θα γίνει, κι ας λένε

Παπαρήγα: Κυβέρνηση θα γίνει, κι ας λένε

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. ενδιαφέρονται για τον λαό μόνο για να τον έχουν στη «γνωστή στρούγκα», υποχείριο δηλαδή της αυτοδυναμίας τους, υποστήριξε η Αλέκα Παπαρήγα κατά τη χθεσινή ομιλία της στην Πάτρα.

Το πραγματικό δίλημμα, κατά τη γ.γ. του ΚΚΕ, δεν είναι «ισχυρή κυβέρνηση ή ακυβερνησία» αλλά «αδύναμος δικομματισμός και δυνατός λαός ή αδύναμος λαός και δυνατός δικομματισμός».

Υποστήριξε ότι η Ν.Δ. καταφεύγει ανοιχτά στην κινδυνολογία για να πετύχει όσο το δυνατόν πιο μεγάλη αυτοδυναμία και να προχωρήσει με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση στα αντιλαϊκά σχέδιά της, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταφεύγει στην υπόγεια κινδυνολογία. Ωστόσο, όπως σημείωσε, «ξέρουν και οι δύο ότι κυβέρνηση θα υπάρξει, ο ανταγωνισμός μεταξύ τους είναι ελεγχόμενος, και οι δύο δεν θέλουν αστάθεια, καθώς έχουν αναλάβει υποχρεώσεις απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, ιδιαίτερα στη φάση της αξιοποίησης του Δ' ΚΠΣ, έχουν δεσμευμένες υποχρεώσεις απέναντι στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ». Ετσι λοιπόν, σχολίασε, «καλύτερα να μας φοβούνται και να αισθάνονται ανασφαλείς, παρά να τους φοβόμαστε και να νιώθουμε εμείς ανασφαλείς».

Για ακόμη μια φορά επίσης κατηγόρησε τον ΣΥΝ ότι συνεργάστηκε στενά με το ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στον συνδικαλισμό, γι' αυτό και μεταλλάσσεται προς το χειρότερο και πρόσθεσε: «Δεν απαλλάσσεται ο ΣΥΝ από τις ευθύνες του για τη στάση του σε κρίσιμα ζητήματα, από τη συνθήκη του Μάαστριχτ και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, τις συνεχείς ταλαντεύσεις του, από το γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: