Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Αυθεντικό το βίντεο με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

Αυθεντικό το βίντεο με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, δήλωσε, σε βίντεο που κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν από την έκτη επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, πως οι ΗΠΑ είναι ευάλωτες, παρά τη στρατιωτική και οικονομική δύναμή τους. Δηλώνει οτι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους επαναλαμβάνει τα λάθη των σοβιετικών ηγετών, αρνούμενος να αναγνωρίσει τις απώλειες στο Ιράκ.

"Πόσο όμοια είναι η θέση σας σήμερα με τη δική τους θέση πριν από δύο δεκαετίες περίπου", είπε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, αναφερόμενος στις επιχειρήσεις της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν.

Δεν είναι σαφές πότε κατασκευάστηκε το βίντεο, το οποίο απέκτησε σήμερα η τηλεόραση του Ρόιτερ από διαδικτυακό τόπο στην Ευρώπη. Πάντως αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, δήλωσε οτι από την τεχνική ανάλυση συνάγεται πως η φωνή είναι εκείνη του Οσάμα μπιν Λάντεν Το βίντεο δείχνει τον μπιν Λάντεν καθισμένο σε ένα τραπέζι και ντυμένο με λευκό και μπεζ χιτώνες και λευκό καπέλο. Από κάτω, ένα μπάνερ λέει στα αγγλικά: "Μήνυμα από τον σεΐχη Οσάμα μπιν Λάντεν στον αμερικανικό λαό".

Στο βίντεο ο μπιν Λάντεν εμφανίζεται κουρασμένος και ωχρός και η γενειάδα του είναι πολύ πιο κοντή και πιο σκούρα απ΄ό,τι στην τελευταία εμφάνισή του το 2004, όταν επιδείκνυε μια μακριά γκριζόμαυρη γενειάδα.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: