Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Επανάληψη το ντμπέιτ στη ΔΕΘ

Επανάληψη το ντμπέιτ στη ΔΕΘ

Καραμανλής και Παπανδρέου δίνουν συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο με μικρή χρονική διαφορά

Σε ένα δεύτερο «ντιμπέιτ» - πάντα όμως στη λογική των παράλληλων μονολόγων - παραπέμπει η παρουσία των δύο πολιτικών αρχηγών στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 72ης ΔΕθ. Εκμεταλλευόμενοι τα πάγια σημεία του προγράμματος, που προβλέπονται για τις εμφανίσεις των αρχηγών, οι κ. Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να αντιπαρατεθούν φραστικά με διαφορά λίγης ώρας και από τα ίδια σημεία, αλλά και να απαντήσουν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, δίνοντας στην πραγματικότητα μιαν άτυπη συνέχεια στο ντιμπέιτ της Πέμπτης. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανοίξει ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής το Σάββατο, ο οποίος στις 09.30 θα έχει συνάντηση με τα προεδρεία της ΔΕΘ και της Helexpo και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τους χώρους της Εκθεσης. Το ίδιο πρόγραμμα θα ακολουθήσει και ο κ. Παπανδρέου, λίγες ώρες αργότερα, στις 15.00.

Εγκαίνια

Η πρώτη σημαντική παρέμβαση του πρωθυπουργού πάντως αναμένεται το Σάββατο στις 20.00 στο Βελλίδειο, όπου θα εγκαινιάσει την έκθεση και θα μιλήσει στις παραγωγικές τάξεις. Στην ομιλία αυτή, όπως τονίζουν οι συνεργάτες του, ο κ. Καραμανλής «θα είναι πρωθυπουργός». Θα κάνει έναν απολογισμό της οικονομικής προόδου της τελευταίας τετραετίας και θα αναφερθεί στις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να συνεχιστούν με ακόμα πιο έντονους ρυθμούς την επόμενη περίοδο. Σύμφωνα με συνεργάτες του ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην καταστροφή της Ηλείας, αλλά και τις ευκαιρίες που προέκυψαν μέσα από την κρίση τόσο για την ανάπτυξη των πληγεισών περιοχών και την αλληλεγγύη των πολιτών όσο και για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την επανίδρυση του κράτους.

Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν κατακόρυφα την Κυριακή, όπου και οι δύο αρχηγοί θα παραχωρήσουν τις καθιερωμένες συνεντεύξεις Τύπου. Η συνέντευξη του πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή είναι προγραμματισμένη για τις 12.00 και θα γίνει όπως πάντα στο Βελλίδιο συνεδριακό κέντρο. Ο κ. Γ. Παπανδρέου είχε αρχικά προγραμματίσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου το πρωί του Σαββάτου, τη μετέθεσε όμως για τις 16.30 ώστε να μπορέσει να απαντήσει στον κ. Καραμανλή. Και η συνέντευξη του κ. Γ. Παπανδρέου θα γίνει στο Βελλίδιο.

Πάντως οι δύο αρχηγοί ετοιμάζονται για εντελώς διαφορετικές ερωτήσεις. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρούν ότι οι πλέον επικίνδυνες ερωτήσεις που θα δεχθεί ο κ. Καραμανλής θα έχουν σχέση με τις αδυναμίες που επέδειξε ο κρατικός μηχανισμός στη διάρκεια της κρίσης και τις ευθύνες. Ετοιμάζονται όμως και για ερωτήσεις σε σχέση με την υπόθεση των ομολόγων και το πόρισμα Ζορμπά. Το θέμα του ενδεχομένου μη ύπαρξης αυτοδυναμίας αλλά και των συνεργασιών φρόντισε να το κλείσει ο πρωθυπουργός ήδη από το ντιμπέιτ της Πέμπτης λέγοντας ότι θα αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία θα ξαναγίνουν εκλογές.

Ο κ. Παπανδρέου θα πάρει τη σκυτάλη μία ώρα μετά τον πρωθυπουργό. Αναμένεται να δεχτεί κυρίως ερωτήσεις που θα αφορούν τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν με τις κυρίες Πατουλίδου και Γεννηματά, καθώς και με ποια στελέχη θα κυβερνήσει αν κερδίσει τις εκλογές. Στις 8 το βράδυ της Κυριακής ο κ. Παπανδρέου θα απευθύνει ομιλία στις παραγωγικές τάξεις, ενώ την ίδια ώρα ο κ. Καραμανλής θα απευθύνεται σε ένα αγροτικό ακροατήριο στη Λάρισα. Τη Δευτέρα ο κ. Παπανδρέου έχει προγραμματίσει μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ο κ. Καραμανλής θα επιστρέψει στη συμπρωτεύουσα για τον ίδιο λόγο στις 13 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: