Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Καραμανλής: «Ένας νέος πατριωτισμός αναπτύχθηκε μετά την πύρινη λαίλαπα»

Καραμανλής: «Ένας νέος πατριωτισμός αναπτύχθηκε μετά την πύρινη λαίλαπα»

ΜΙΑ ΝΕΑ αντίληψη περί κοινωνικής ευθύνης, ένας νέος πατριωτισμός αναπτύχθηκαν μετά την πύρινη λαίλαπα στην Πελοπόννησο και στην Εύβοια, και με βάση αυτά, θα προχωρήσουμε σε ένα νέο πρότυπο οργάνωσης του κράτους και των σχέσεών του με τον πολίτη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατά την επίσκεψή του στην 72η ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι αυτή η νέα αντίληψη για την κοινωνική ευθύνη θα είναι ο κανόνας σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής.

Όσο για τη σχέση κράτους - πολίτη, είπε ότι θα είναι μια σχέση εμπιστοσύνης βασισμένη στο σεβασμό και στην αξιοπρέπεια.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει αποδείξει πως είναι ένας σημαντικός θεσμός της διεθνούς εμπορικής και οικονομικής ζωής, ο οποίος προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και αναδεικνύει τη Θεσσαλονίκη σε οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής.

Για την 72η ΔΕΘ είπε ότι γίνεται σε μια δύσκολη συγκυρία μετά τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο και την Εύβοια και σημείωσε ότι είναι χρέος όλων μας να συμβάλλουμε με ενεργό τρόπο στις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση των καμένων περιοχών.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στο κτίριο διοίκησης της ΔΕΘ συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσσα και τον υποδέχθηκαν υπουργοί, βουλευτές, ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και οι πρόεδροι των δύο εταιριών της ΔΕΘ Αριστοτέλης Θωμόπουλος και Δημήτρης Μπακατσέλος.

Έγινε αγιασμός για τα εγκαίνια της 72ης ΔΕΘ, χοροστατούντος του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου και στη συνέχεια, οι πρόεδροι κκ Θωμόπουλος και Μπακατσέλος ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για την πορεία της ΔΕΘ και τα χαρακτηριστικά της φετινής διοργάνωσης.

Ο κ. Θωμόπουλος είπε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2007 η «HELLEXPO AE» παρουσίασε αύξηση ρεκόρ του κύκλου εργασιών της τάξης του 40%, και ότι η 72η ΔΕΘ είναι μια γιορτή του διεθνούς εμπορίου, της καινοτομίας και των ευκαιριών.

Ο κ. Μπακατσέλος είπε ότι η «ΔΕΘ ΑΕ» ολοκλήρωσε το επιχειρηματικό σχέδιο που είχε καταθέσει το 2004 και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου εκθεσιακού κέντρου στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: