Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Στ.Παπαθεμελής:"Πρέπει και στην Ελλάδα να σχηματιστούν κυβερνήσεις συνεργασίας"

Στ.Παπαθεμελής:"Πρέπει και στην Ελλάδα να σχηματιστούν κυβερνήσεις συνεργασίας"


"Θα υπάρξει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία του όποιου πρώτου κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, αν αυτό δεν συμβεί, τότε η χώρα σε καμιά εκδοχή δεν πρέπει να παραδοθεί σε ακυβερνησία".

Αυτό τόνισε απόψε σε δηλώσεις του στα Γιάννενα ο πρόεδρος της "Δημοκρατικής Αναγέννησης" Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος μίλησε και σε συγκέντρωση του κόμματός του.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαθεμελής επισήμανε: "Ο πολιτικός κόσμος της χώρας είναι αναγκασμένος να βρει λύσεις. Βεβαίως, στην Ελλάδα δεν υπάρχει παράδοση κυβερνήσεων συνεργασίας, όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και σε εκείνες δεν υπήρχε, άρχισε όμως από κάποια στιγμή. Πρέπει, λοιπόν, και στη χώρα μας να αρχίσει αυτή η πολιτική κουλτούρα".

Σε ερώτηση αν το κόμμα του θα εκπροσωπηθεί στη Βουλή μετά τις εκλογές της επόμενης Κυριακής, ο κ. Παπαθεμελής είπε: "Εμείς είμαστε ένα νέο κόμμα και οι άνθρωποί μας στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει άλλα κόμματα, ενώ σε μεγάλο βαθμό είναι ανεκδήλωτοι. Οι εμπειρίες από τις επικοινωνίες που έχουμε, αλλά και οι πρόσφατες μετρήσεις, μας οδηγούν, πιστεύουμε, με μαθηματική νομοτέλεια στη Βουλή".

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: