Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

Καραμανλής: Ξεκάθαρη εντολή για να προχωρήσουμε μπροστά

Καραμανλής: Ξεκάθαρη εντολή για να προχωρήσουμε μπροστά


«Στις άμεσες προτεραιότητες της ΝΔ είναι η συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων καθώς και η μετάβαση στο κράτος που απαιτούν οι πολίτες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός σε ανοιχτή συγκέντρωση στις Σέρρες.

«ΑΠΟΦΑΣΗ θετική για το σήμερα και το αύριο, σαφή και ξεκάθαρη εντολή ώστε με σιγουριά και σταθερότητα, με όπλο την εμπιστοσύνη των Ελλήνων να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και πιό αποφασιστικά στο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων», ζήτησε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής μιλώντας σήμερα το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στις Σέρρες.

Προτεραιότητές μας, είπε ο κ. Καραμανλής, είναι η στήριξη των συμπολιτών μας που υπέστησαν καταστροφές και η ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων νομών. Καταρτίσαμε και εφαρμόζουμε, πρόσθεσε, με τη στήριξη των Ελλήνων ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, προχωρούμε με γρήγορα βήματα και προχωρούμε υπεύθυνα.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητές του, υπογράμμισε ότι είναι η συνέχιση των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων για τη μετάβαση στο κράτος που χρειάζονται και απαιτούν οι πολίτες, ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, πιό αποδοτικό, πιό υπεύθυνο. Πρόσθεσε πάντως ότι στα τριάμισι χρόνια που πέρασαν έγιναν σημαντικά βήματα. Καλύφθηκαν χρόνιες εκκρεμότητες, απλοποιήθηκαν πολλές διαδικασίες, περιορίστηκε η γραφειοκρατία, θεσπίστηκαν ρυθμίσεις που προάγουν τη διαφάνεια και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. «Είμαστε τώρα πανέτοιμοι για νέα καθοριστικά και στέρεα βήματα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με νέα ταχύτητα τις αλλαγές σε όλα τα επίπεδα του κράτους, σε όλους τους τομείς της κεντρικής διοίκησης, της αποκέντρωσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συνεχίζοντας ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι «ξέρουμε πού είμαστε, ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε, ξέρουμε και πώς να πάμε, σήμερα όσο ποτέ στο παρελθόν απαιτούνται νέοι ρυθμοί και νέες ταχύτητες. Σήμερα η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ σταθερά αποφασιστικά σίγουρα βήματα, χρειάζεται μια κυβέρνηση που να μπορεί να παίρνει γρήγορες αποφάσεις και να προχωρά με τόλμη τις βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Είμαστε πανέτοιμοι και είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε καλά συγκροτημένο σχέδιο, ας το ακούσουν καλά εκείνοι που υποκρίνονται πως το αγνοούν. Εκείνοι που βαφτίζουν πρόγραμμα την πλειοδοσία, την αοριστία και τα ευχολόγια».

Ειδικότερα τόνισε ότι αμέσως μετά το άνοιγμα της Βουλής θα ψηφιστούν οι ρυθμίσεις για την άρση των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος. Αυξάνονται, σημείωσε, όπως ήδη έχει δρομολογηθεί, οι συντάξεις του ΟΓΑ, το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας, δημιουργείται εθνικό ταμείο κοινωνικής συνοχής για τη στήριξη των οικογενειών που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, χορηγείται από τις αρχές του χρόνου το πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες και καθιερώνεται από το 2009 κατώτατη εθνική σύνταξη.

Στις προτεραιότητές του συμπεριέλαβε την επίλυση του ασφαλιστικού ζητήματος με την δέσμευση να αρχίσει άμεσα διάλογος με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους κοινωνικούς φορείς για ένα σύγχρονο δίκαιο και βιώσιμο σύστημα. Υπογράμμισε πάντως ότι δεν θα υπάρξει αύξηση των ορίων ηλικίας και μείωση των συντάξεων. Είναι ζήτημα πολιτικής ευθύνης και ουσιαστικής κοινωνικής ευαισθησίας, ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνεχίζοντας με τις προτεραιότητές του, έδωσε έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και σημείωσε ότι η χώρα αποκτά για πρώτη φορά ολοκληρωμένο σχέδιο για τις χρήσεις γης και ανταποκρίνεται στις κοινοτικές δεσμεύσεις.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην περαιτέρω ενδυνάμωση της οικονομίας. Για πρώτη φορά, ανέφερε, μία νέα διακυβέρνηση πέτυχε μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος με ταυτόχρονη μείωση των φορολογικών συντελεστών και αύξηση του εθνικού εισοδήματος όπως επίσης αύξηση των πραγματικών αμοιβών των εργαζομένων. Έμφαση συνέχισε δίδεται στην ανάπτυξη της περιφέρειας όπου κατευθύνεται το 80% των εθνικών και κοινοτικών πόρων του εθνικού στρατηγικού πλαισίου για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Τέλος αναφέρθηκε στην πολιτική για τη βόρεια Ελλάδα επισημαίνοντας ότι ολοκληρώνεται η Εγνατία Οδός ενώ υλοποιούνται και οι εξαγγελίες για τους κάθετους οδικούς άξονες. Παράλληλα δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα αναβαθμίζουν το οδικό δίκτυο σε ολόκληρο το βορειοελλαδικό τόξο. Στην περιφέρεια Μακεδονίας ανέφερε ο πρωθυπουργός, μέσω του αναπτυξιακού νόμου έχουν ήδη εγκριθεί επενδυτικά σχέδια που ξεπερνούν το 1,3 δισ. ευρώ και δημιουργούν πάνω από 3.500 νέες θέσεις εργασίας.

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε ότι στα τρεισήμισι χρόνια που πέρασαν έγιναν πολλά και σημαντικά, μένουν όμως πολλά ακόμη να γίνουν. «Η βούλησή μας να συνεχίσουμε χωρίς αναβολές είναι σταθερή. Η ετοιμότητά μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα των πολλών είναι σταθερή και ακλόνητη, η ευθύνη μας απέναντι στην πατρίδα μας και στους Έλληνες δυνατή και αναλλοίωτη, βάλαμε την Ελλάδα σε μια πορεία που πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε με έμφαση ο πρωθυπουργός.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: