Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2007

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ


"Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη στο προσκλητήριο της κυβέρνησης για ενότητα, γιατί στόχος της είναι να προχωρήσουν πιο αποφασιστικά οι αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις την επόμενη περίοδο και τώρα να υφαρπάξει ψήφους των εργαζομένων για ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση, κυβέρνηση της πλουτοκρατίας", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα σχετικά με το ποιον ωφέλησε και σε ποιον απολογείται η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες", αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι "απέναντι στους εργαζόμενους βρίσκεται ένα εχθρικό κράτος, που για αυτό ακριβώς είναι αναποτελεσματικό για το λαό".

Η λαϊκή δυσαρέσκεια πρέπει να μεταφραστεί σε ψήφο κατά του δικομματισμού και να ανοίξει ο δρόμος για την ελπιδοφόρα προοπτική που προτείνει στο λαό το ΚΚΕ, καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ"Ο κ. Κ. Καραμανλής, με την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, έκανε μια απέλπιδα προσπάθεια να εμφανίσει ένα κοινωνικό πρόσωπο με αόριστες προεκλογικές υποσχέσεις και πολλά μετεκλογικά ``θα``. Δεν έπεισε κανέναν", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή του.

Αντίθετα, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, "από την ομιλία του κ. Κ. Καραμανλή, έγινε ακόμα σαφέστερο ότι επιχειρεί έναν ωμό εκβιασμό για να υφαρπάσει μια πλαστή ``αυτοδυναμία`` προκειμένου, μετεκλογικά, να εξυπηρετηθούν καλύτερα τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, να προωθηθούν ταχύτερα νέες αντικοινωνικές και αντεργατικές ``μεταρρυθμίσεις`` και να εκποιηθεί ό,τι το δημόσιο σ’ αυτή τη χώρα".

"Σήμερα όσο ποτέ είναι αναγκαίο να αποδοκιμασθεί στις 16 Σεπτέμβρη η κυβερνητική πολιτική και να ηττηθεί συνολικά ο δικομματισμός με την ενίσχυση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: