Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Δύο εργαζόμενους στον Ερυθρό Σταυρό απήγαγαν οι Ταλιμπάν

Δύο εργαζόμενους στον Ερυθρό Σταυρό απήγαγαν οι Ταλιμπάν

Δύο ξένους που εργάζονταν για το Διεθνή Ερυθρό Σταυρό απήγαγαν την Πέμπτη οι Ταλιμπάν. Τα δύο άτομα είχαν βοηθήσει στην απελευθέρωση 19 Νοτιοκορεατών ομήρων τον περασμένο μήνα, και έπεσαν στα χέρια των Ταλιμπάν, ενώ διαπραγματεύονταν την απελευθέρωση ενός Γερμανού ομήρου.

Όπως έγινε γνωστό, οι δύο ξένοι πήγαν με τους δύο Αφγανούς οδηγούς τους στην επαρχία Βαρντάκ, στο κεντρικό Αφγανιστάν, προκειμένου να συζητήσουν για την απελευθέρωση του Γερμανού που κρατείται από τον Ιούλιο.

Και οι τέσσερις συνελήφθησαν από τους Ταλιμπάν.

Εν τω μεταξύ, συνελήφθη από την αφγανική αστυνομία στο νότιο Αφγανιστάν ένας από τους βασικούς εκπροσώπους των Ταλιμπάν, ο Γιουσούφ Αχμάντι, ο οποίος το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τον Τύπο.

Ο Αχμάντι συνελήφθη μαζί με τον αδελφό του στο χωριό Σοφιάν, στα περίχωρα της πόλης Λασκάρ Γκάχ της επαρχίας Χελμάντ.

«Ο Μοχαμάντ Γιουσούφ Αχμάντι, στρατιωτικός εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, συνελήφθη μαζί με έναν από τους αδελφούς του στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης στην επαρχία Χελμάντ» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, δύο στρατιώτες της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίσθηκαν σε επίθεση εναντίον βάσης της ISAF στο νότιο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε την Πέμπτη η διοίκησή της.

Η σύγκρουση στο Αφγανιστάν έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες, με το ΝΑΤΟ να υποστηρίζει ότι σκότωσε περίπου 160 άνδρες των Ταλιμπάν σε μάχες.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: