Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Τελεσίγραφο των Βιρμανικών δυνάμεων ασφαλείας προς τους διαδηλωτές

Τελεσίγραφο των Βιρμανικών δυνάμεων ασφαλείας προς τους διαδηλωτές

ΟΙ ΒΙΡΜΑΝΙΚΕΣ δυνάμεις ασφαλείας απηύθυναν τελεσίγραφο προς τις δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που έχουν συγκεντρωθεί στη Ρανγκούν, δίνοντάς τους προθεσμία 10 λεπτών να διαλυθούν και απειλώντας τους στην αντίθετη περίπτωση με «ακραίες αντιδράσεις».

Νωρίτερα, τουλάχιστον δύο διαδηλωτές τραυματίσθηκαν στο κύμα πανικού που προκάλεσε η επιδρομή των δυνάμεων ασφαλείας για τη διάλυση της συγκέντρωσης των δεκάδων χιλιάδων ατόμων στο κέντρο της Ρανγκούν.
Οι Βιρμανικές στρατιωτικές δυνάμεις έριξαν προειδοποιητικά πυρά για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί βόρεια της παγόδας Σούλε, αψηφώντας την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα πυρά των στρατιωτών επάνω από τα κεφάλια των διαδηλωτών προκάλεσαν πανικό στο πλήθος. Ενας τραυματίας απομακρύνθηκε με αυτοκίνητο από τους διαδηλωτές, ενώ ένας άλλος απομακρύνθηκε από τους στρατιώτες. Δεν είναι γνωστό από τι τραυματίσθηκαν.

Ελάχιστοι βουδιστές μοναχοί είναι παρόντες στη συγκέντρωση, περιστοιχισμένοι από πολίτες. Τα ξημερώματα οι Bιρμανικές δυνάμεις ασφαλείας επέδραμαν εναντίον πολλών βουδιστικών μοναστηριών και συνέλαβαν εκατοντάδες μοναχούς για να τους μεταφέρουν σε άγνωστη τοποθεσία ώστε να τους εμποδίσουν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των οποίων ηγούνται εδώ και πολλές ημέρες.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: