Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τους αντιπρόεδρους της Βουλής

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για τους αντιπρόεδρους της Βουλής

ΔΙΕΞΗΧΘΗ το απόγευμα στη Βουλή, η ψηφοφορία για την εκλογή αντιπροέδρων, κοσμητόρων και γραμματέων του Σώματος, με παρόντες τους 293 από τους 300 βουλευτές. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ

Α' αντιπρόεδρος της Βουλής, εκλέγεται ο Γιώργος Σούρλας (ΝΔ), με 212 ψήφους και 81 λευκά ψηφοδέλτια.

Β' αντιπρόεδρος της Βουλής εκλέγεται η Έλσα Παπαδημητρίου (ΝΔ), με 209 ψήφους, 81 λευκά ψηφοδέλτια και 3 άκυρα.

Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής εκλέγεται ο Αναστάσιος Νεράντζης με 209 ψήφους, 81 λευκά ψηφοδέλτια και 3 άκυρα.

Δ' αντιπρόεδρος της Βουλής, εκλέγεται ο Φίλιππος Πετσάλνικος (ΠΑΣΟΚ), με 258 ψήφους, 31 λευκά ψηφοδέλτια και 4 άκυρα.

Ε' αντιπρόεδρος της Βουλής εκλέγεται η Βαρβάρα Νικολαΐδου με 224 ψήφους, 68 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο.

ΚΟΣΜΗΤΟΡΕΣ

Στο αξίωμα του Κοσμήτορα εξελέγησαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Δαηλάκης και Άρης Σταθάκης με 225 ψήφους και 68 λευκά ψηφοδέλτια, καθώς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δημαράς, με 271 ψήφους και 32 λευκά ψηφοδέλτια.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

Στο αξίωμα του Γραμματέα, εξελέγησαν οι βουλευτές της ΝΔ, Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Απόστολος Τζιτζικώστας, Όλγα Κεφαλογιάννη και Χρήστος Σταϊκούρας με 225 ψήφους και 68 λευκά ψηφοδέλτια, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης με 271 ψήφους και 32 λευκά ψηφοδέλτια, καθώς και η βουλευτής του ΚΚΕ, Ελπίδα Παντελάκη με 271 ψήφους και 32 λευκά ψηφοδέλτια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε με απογευματινή ανακοίνωσή του, τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής, ώστε να εκπροσωπούνται στο Προεδρείο όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες, δηλώνοντας πως θα υπερψηφίσει όλους τους υποψηφίους που θα προέρχονταν από κόμματα που θα ανταποκρίνονταν θετικά στην πρότασή του. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σε ανακοίνωσή του υπενθύμισε πως αντίστοιχη πρόταση έχει υποβάλλει το ίδιο στο παρελθόν - και εξακολουθεί να εμμένει σε αυτήν.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: