Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Εκ δεξιών βοήθεια στη Ν.Δ. για το προεδρείο της Βουλής

Εκ δεξιών βοήθεια στη Ν.Δ. για το προεδρείο της Βουλής

Η δεύτερη πράξη της αμοιβαίας προσέγγισης του Κ. Καραμανλή και του Γ. Καρατζαφέρη αναμένεται να επιβεβαιωθεί σήμερα, με τις διαδικασίες εκλογής του νέου προεδρείου της Βουλής, καθώς το «μυστικό» της ψηφοφορίας ενέχει κινδύνους διαρροών και ο πρωθυπουργός θέλει -έστω και τεχνητά- να αποφύγει το crash test της εύθραυστης κοινοβουλευτικής του πλειοψηφίας.

Η απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει ασθμαίνουσα το βιβλίο Ιστορίας της Στ Δημοτικού, προκειμένου να ικανοποιήσει τα κελεύσματα του ΛΑ.Ο.Σ. και τις απαιτήσεις του κοινού ακροδεξιού ακροατηρίου τους, άνοιξε καλούς διαύλους επικοινωνίας με το ακραίο -κατά την προεκλογική ρήση του πρωθυπουργού- κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

Δίαυλοι
Οι δίαυλοι αυτοί αναμένεται να ενεργοποιηθούν σήμερα καθώς στη Ρηγίλλης δεν έχουν εκλείψει οι ανησυχίες για την εκδήλωση μικρής κλίμακας «λευκής» ανταρσίας στη διαδικασία εκλογής του Δ. Σιούφα και των τριών αντιπροέδρων της Βουλής.

Αν και η τελική απόφαση του ΛΑ.Ο.Σ. θα ανακοινωθεί λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας (για τις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί σύσκεψη του Γ. Καρατζαφέρη με τους βουλευτές του), πληροφορίες αναφέρουν πως οι συμφωνίες είναι δεδομένες από το βράδυ της Δευτέρας, όταν και οριστικά αποφασίστηκε η απόσυρση του βιβλίου.

Η χείρα βοηθείας που ζήτησε η Ρηγίλλης, προς ανταπόδοση της κίνησης «καλών προθέσεων και προοπτικών» του πρωθυπουργού, είναι η ψήφιση- έστω από μερικούς βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ.- τόσο του κ. Σιούφα, όσο και των τριών αντιπροέδρων που θα υποδείξει η Ν.Δ. Στόχος της Ρηγίλλης, που φοβάται τρεις έως τέσσερις «λευκές» διαρροές, είναι να καλύψει ή και να υπερκαλύψει τις απώλειες με την ψήφο βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. Ετσι αν οι υποψήφιοι της ΝΔ πάρουν 152 ή περισσότερες ψήφους και καθώς η ψηφοφορία είναι μυστική, δύσκολα θα «ανιχνευτούν» τα λευκά των δικών της βουλευτών, αφού κανείς δεν θα ξέρει πόσοι και ποιοι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. «σταύρωσαν» τον κ. Σιούφα ή τους νέους αντιπροέδρους.

Στο πλαίσιο της ανταπόδοσης ο κ. Καρατζαφέρης αναμένεται να... αφήσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν σήμερα «κατά βούληση» τα πρόσωπα που θα προταθούν από όλα τα κόμματα, ενώ θα δηλώσει πως το ΛΑ.Ο.Σ. θα καταψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αφού πρόκειται για ονομαστική- ανοικτή ψηφοφορία και δεν υπάρχει κίνδυνος παρεκτροπής των «152».


Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: