Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 2-2

ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 2-2

Η Εθνική ομάδα πήρε αυτό που ήθελε στο Οσλο από τη Νορβηγία, πήρε το βαθμό (2-2) και είναι με το ένα πόδι στα τελικά του Euro 2008, να υπερασπιστεί το στέμμα της. Θα έπαιρνε και τη νίκη, μα ο Λυμπερόπουλος είχε (δεύτερο) δοκάρι στις καθυστερήσεις! Συγκλονιστικός ο Κυργιάκος, σημείωσε και τα δύο γκολ, απίστευτο πάθος από τους Ελληνες διεθνείς, που είχαν δωδέκατο αντίπαλο τον Ελβετό διαιτητή Μπουζάκα!

Ο Οτο Ρεχάγκελ έκανε την έκπληξη στην ενδεκάδα, με τη χρησιμοποίηση του Χρήστου Πατσατζόγλου, αντί του Παρασκευά Αντζα που είχε θεωρητικά το προβάδισμα. Στο 5-4-1 του Γερμανού τεχνικού, ο Γκέκας είχε το ρόλο του μοναδικού προωθημένου, ο Σαλπιγγίδης έδινε τις βοήθειες, Μπασινάς, Κατσουράνης ήταν οι ανασταλτικοί χαφ. Κάτω από τα δοκάρια ο Ρεχάγκελ επέλεξε τον Χαλκιά αντί του Νικοπολίδη.

Η ελληνική ομάδα ήλεγξε το ρυθμό στα πρώτα λεπτά και δεν κινδύνευσε από τους Νορβηγούς, κατάφερε δε στην πρώτη της φάση στο ματς, να παγώσει το Οσλο. Ο Καραγκούνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Κατσουράνης πήρε την πρώτη κεφαλιά, οι γηπεδούχοι αδράνησαν και ο Κυργιάκος με άψογο «ψαράκι» έκανε το 0-1, μόλις στο 7?.
Οι Νορβηγοί αντέδρασαν και αφού έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 11? με τον Πέντερσεν, ισοφάρισαν με πανομοιότυπο τρόπο αλλά και με επιθετικό φάουλ του Κάριου στον Κυργιάκο. Ο φορ της Αστον Βίλα με αγκωνιά έθεσε… νοκ-άουτ τον Ελληνα στόπερ, παράλληλα ο Χάγκεν παρεμπόδισε τον Χαλκιά και κατάφερε να κάνει το 1-1.


Ο Κάριου αστόχησε στο 21? από καλή θέση, όμως ο Κυργιάκος είχε κι άλλο «φαρμάκι» για τους Νορβηγούς. Φάουλ του Καραγκούνη, ο «Sotis» πήρε την κεφαλιά, ο Οπνταλ απέκρουσε, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και ο Κυργιάκος, σηκώθηκε, έκανε την προβολή και με τη βοήθεια κόντρας έκανε το 2-1 για την Ελλάδα, στο 29?!

Πέντε λεπτά μετά και ενώ οι Νορβηγοί ήταν επηρεασμένοι, ο Γκέκας με «λόμπα» προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Οπνταλ, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Όμως στο 39?, η Νορβηγία έκανε το 2-2. Ο Τζον Αρνε Ρίισε έκανε την κούρσα από αριστερά, εξαπέλυσε το δυνατό σουτ και ο Χαλκιάς δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας, που κατέληξε στα ελληνικά δίχτυα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Ρεχάγκελ έβγαλε τον Σαλπιγγίδη και πέρασε στο ματς τον Λυμπερόπουλο. Οι Νορβηγοί είχαν δύο καλές στιγμές στο 47΄και το 50?, όμως ο Χαλκιάς εξιλεώθηκε για τα λάθη του πρώτου μέρους με εντυπωσιακές επεμβάσεις στο σουτ του Ιβερσεν και την κεφαλιά του Κάριου.

Αμέσως μετά ο νεοεισελθών «Λύμπε» πήγε να δικαιώσει τον Ρεχάγκελ, όμως στάθηκε άτυχος, το σουτ του εκτός περιοχής βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην εξέλιξη, ο Καραγκούνης από καλή θέση σούταρε άστοχα.

Στη συνέχεια, οι Νορβηγοί εξακολούθησαν με ψηλές μπαλιές να προσπαθούν να βρουν τον Κάριου, οι μονομαχίες του με τον Κυργιάκο ήταν πραγματικά ομηρικές. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας, παραλίγο να δεχτεί η εθνική το 3-2, από απευθείας… κόρνερ του Τζ.Α. Ρίισε. Ο Χαλκιάς δεν εκτίμησε σωστά και η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 64? ο Ρεχάγκελ πέρασε στο ματς τον Αντζα αντί του Σεϊταρίδη, με τον Πατσατζόγλου να οπισθοχωρεί σε ρόλο δεξιού μπακ. Η κίνηση αυτή κάπως ηρέμησε το παιχνίδι της ελληνικής ομάδας και στο 76? ο Γερμανός «ανακάτεψε» περισσότερο την τράπουλα, βάζοντας μέσα τον Σαμαρά αντί του Μπασινά και γυρίζοντας τον Λυμπερόπουλο στη μεσαία γραμμή. Η Ελλάδα άντεξε ως το φινάλε, στην αφόρητη πίεση των Νορβηγών, που με συνεχείς στημένες φάσεις, με φάουλ και με κόρνερ έφερναν συνεχώς το ματς στην εστία του Χαλκιά και στις καθυστερήσεις, κρίμα κι άδικο που δεν πήραμε τη νίκη. Εξαιρετική αντεπίθεση, ο Γκέκας βρήκε μόνο του τον Πατσατζόγλου, που καθυστέρησε, βγήκε στα πλάγια και «έστρωσε» στον Λυμπερόπουλο, που σημάδεψε ξανά το δοκάρι!

Νορβηγία-Ελλάδα 2-2
15? Κάριου, 39? Τζ.Α. Ρίισε / 7?, 29? Κυργιάκος

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Οπνταλ, Στόρμπαεκ, Χάγκεν, Χάγκελαντ, Τζον Αρνε Ρίισε, Μπγιορν Χέλγκε Ρίισε, Αντρεσεν, Σόλι (70? Χέλσταντ), Ιβερσεν (80? Ρίσετ), Κάριου, Πέντερσεν.

ΕΛΛΑΔΑ:Χαλκιάς, Σεϊταρίδης (64? Αντζας), Πατσατζόγλου, Δέλλας, Κυργιάκος, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Μπασινάς (76? Σαμαράς), Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης (46? Λυμπερόπουλος), Γκέκας

Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)

Κίτρινες κάρτες: 66? Κάριου / 16? Δέλλας, 74? Γκέκας, 89? Σαμαράς

Πηγή: Sportnet

Δεν υπάρχουν σχόλια: