Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

"Χειραφετημένη απόφαση"

"Χειραφετημένη απόφαση"

"Κάθε έλληνας πολίτης πρέπει ελεύθερα και χειραφετημένα να αποφασίσει για το μέλλον και την ψήφο του. Ο ελληνικός λαός έχει να αποφασίσει ελεύθερα και χειραφετημένα αν η χώρα μας, στις 17 Σεπτεμβρίου, θα έχει κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου και ΠΑΣΟΚ ή Κώστα Καραμανλή και ΝΔ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, αντιπαραθέτοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και τις προγραμματικές εξαγγελίες του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα σταματήσει κάθε ενέργεια για την καταστροφική, όπως είπε, για το περιβάλλον αναθεώρηση του άρθρου 24 και θα προχωρήσει στην ίδρυση ξεχωριστού υπουργείου Περιβάλλοντος, κάτι το οποίο,όπως είπε,δεν θα πράξει η κυβέρνηση Καραμανλή. Επίσης είπε ότι κυβέρνηση Καραμανλή θα προχωρήσει και στην θέσπιση του "καταστροφικού για το περιβάλλον των νησιών μας ειδικού χωροταξικού για τον Τουρισμό".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ αντιπαράθεσε την "κυβέρνηση του κ. Πολύδωρα, της ζαρντινιέρας και των πράσινων παπουτσιών" σε μιά "κυβέρνηση που θα σέβεται πραγματικά τις δημοκρατικές ελευθερίες",την "κυβέρνηση του κ. Καραμανλή που χαρίζει φόρους στους πλουσίους και αυξάνει τους έμμεσους φόρους, όπως ο ΦΠΑ" στην "κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου που θα πολλαπλασίαζει τις υποτροφίες και ταυτόχρονα θα θεσπίζει τα κατώτατα όρια αξιοπρεπους διαβίωσης".

"Στις 17 Σεπτεμβρίου ή θα έχουμε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ή κυβέρνηση ΝΔ και επ' αυτού ελεύθερα και χειραφετημένα πρέπει να αποφασίσει ο ελληνικός λαός", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ερωτηθείς για την αναφορά του Γιώργου Α. Παπανδρέου σε σημερινή του τηλεοπτική συνέντευξη σε έγγραφα όπου γίνεται λόγος για τα όρια συνταξιοδότησης, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει κατ' επανάληψη για την κρυφή ατζέντα της ΝΔ και του κ. Κ. Καραμανλή.

"Ο κ.Παπανδρέου σήμερα γνωστοποίησε στον ελληνικό λαό,γιατί στις αρμόδιες υπηρεσίες είναι γνωστό, ένα έγγραφο με ημερομηνία Σεπτεμβρίου 2006 με βάση το οποίο προκύπτει ότι ήδη η κυβέρνηση του κ.Καραμανλή όχι μόνο έχει ζητήσει την συμμόρφωση και έχει γνωστοποιήσει την προθέσή της να συμμορφωθεί με την συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία,αλλά έχει και τόσο χαμηλή διαπραγματευτική ισχύ μέσα στην ΕΕ,που το αίτημά της αυτό απορρίφθηκε, εξ ού και παραπέμφθηκε η χώρα μας".

Ο κ. Ραγκούσης ανέγνωσε την ακροτελεύτια παράγραφο του εγγράφου, όπου, όπως είπε,αναφέρεται ότι "οι ελληνικές αρχές αιτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την αναστολή της προώθησης της διαδικασίας επί παραβάσει,για όσο χρόνο διαρκεί η προθεσμία συμμόρφωσης που η ίδια η οδηγία 2006/54/ΕΚ έχει θέσει".

Η ημερομηνία συμμόρφωσης είναι η 15η Αυγούστου 2008,είπε ο Γιάννης Ραγκούσης, θέτοντας το ερώτημα "αν έχει ακούσει ποτέ κανείς τον κ. Καραμανλή και τα επιτελικά του στελέχη να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό ότι όχι μόνο πρόκειται να υπάρξει η εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και των άλλων προϋποθέσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά ότι έχει ήδη ζητήσει χρονικό περιθώριο να συμμορφωθεί μέχρι το 2008 και ήδη αυτήν την αίτηση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την έχει απορρίψει;".

"Προφανώς και δεν έχει ακούσει κανείς τον κ. Καραμανλή και τους επιτελείς του να το λένε,προφανώς ο κ. Καραμανλής και οι επιτελείς του προσπαθούν όλα αυτά να τα κρύψουν",κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: