Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

«Κενό αντιπολίτευσης ουσίας» απέναντι στη ΝΔ καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ ο Αλ.Αλαβάνος

«Κενό αντιπολίτευσης ουσίας» απέναντι στη ΝΔ καταλογίζει στο ΠΑΣΟΚ ο Αλ.Αλαβάνος

Κατά μέτωπο επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Αλ.Αλαβάνος κατά την ομιλία του στο Ηράκλειο. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι αν και «υπάρχουν πολλά μέτωπα ώστε το ΠΑΣΟΚ να αντιπολιτευθεί, βλέπουμε έναν άνευ ουσίας και πολιτικού περιεχομένου ανταγωνισμό υποσχέσεων».

Ο ίδιος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση, επικαλούμενος το γεγονός ότι δεν αντέδρασε σε «μέτωπα» όπως το άρθρο 16 και το δημόσιο πανεπιστήμιο, την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Εθνικής Τράπεζας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και το «ξεπούλημα των ελεύθερων χώρων».

Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι αναδεικνύοντας την Τετάρτη το ζήτημα με το βιβλίο της Ιστορίας της Γ' Λυκείου καλύπτει το κενό της «αντιπολιτευτικής ουσίας με δάνεια από τον Παπαθεμελή και τον Καρατζαφέρη».

Πάντως, ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ως ίδιους, «καθώς δυνάμεις έρχονται στον σοσιαλιστικό χώρο προς μία πιο ριζοσπαστική πορεία προς τα εμπρός».

Ο Αλέκος Αλαβάνος επιτέθηκε και στην κυβέρνηση κατηγορώντας την μεταξύ άλλων ότι «στέλνει στις φωτιές τους δασοπυροσβέστες με εύφλεκτα γυαλιά και μάσκες φαρμακείου του ενός ευρώ και τους πετάει κάθε χειμώνα στο ταμείο ανεργίας, αλλάζει συνεχώς το ασφαλιστικό σύστημα σε βάρος των νέων, σπρώχνει όλο και περισσότερους ανθρώπους στη φτώχεια».

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι «ζούμε το «κύκνειο άσμα του δικομματισμού και είμαστε στους πόνους της γέννας ενός νέου πολιτικού συσχετισμού».

Επιπρόσθετα, δήλωσε σίγουρος ότι «σε λίγες μέρες το Ηράκλειο, θα έχει βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: