Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Προσφορά των Ελλήνων της Μπουντεσλίγκα για τους πυροπαθείς

Προσφορά των Ελλήνων της Μπουντεσλίγκα για τους πυροπαθείς

ΠΕΝΤΕ Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές, κι ένας ελληνικής καταγωγής, επίσης διεθνής, οι οποίοι αγωνίζονται σε ομάδες της 1ης Ομοσπονδιακής Κατηγορίας της Γερμανίας, της γνωστής στους φιλάθλους Μπουντεσλίγκα, έχουν βγάλει τις φανέλες που φορούν - όταν αγωνίζονται με τους συλλόγους τους - σε πλειστηριασμό, μέσω του διαδικτύου, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη και το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί υπέρ των πυροπαθών της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Η πρωτοβουλία ανήκε στην αθλητική εφημερίδα Sportbild, ρεπόρτερ της οποίας βρήκαν τους Έλληνες και ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιριστές που παίζουν σε γερμανικές ομάδες και τους ζήτησαν να βγάλουν σε δημοπρασία τις αθλητικές τους φανέλες για έναν καλό σκοπό. Εκείνοι ανταποκρίθηκαν και δύο από αυτούς, ο Γιάννης Αμανατίδης κι ο Σωτήρης Κυργιάκος, που αγωνίζονται στην Άιντραχτ της Φρανκφούρτης, αντιπρότειναν στους ρεπόρτερ της εφημερίδας, οι φανέλες να είναι αυθεντικές και υπογεγραμμένες από τους ίδιους.

Την πρόταση αποδέχτηκαν και οι υπόλοιποι τέσσερις της παρέας, ο Φάνης Γκέκας της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο Άγγελος Χαριστέας της κυπελλούχου Νυρεμβέργης, καθώς και ο Λεωνίδας Καπάνταης της Αρμίνια του Μπίλεφελντ και ο συμπαίκτης του στην ομάδα Γιάννης Μασμανίδης, που είναι διεθνής με την εθνική των ελπίδων της Γερμανίας. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Γκέκα στη Sportbild: Η χειρονομία αυτή ήταν για μένα αναγκαία, διότι από εδώ που βρίσκομαι ελάχιστα μπορούσα να προσφέρω σ' αυτούς τους ανθρώπους.

Από την πλευρά του, ο Αμανατίδης είπε πως πρόκειται για μια μικρή χειρονομία. Ελπίζουμε, όμως, ότι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε κάπως. Εξάλλου, ο Κυργιάκος δήλωσε στην εφημερίδα συγκλονισμένος και τόνισε πως δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του εκείνες τις φρικτές εικόνες. Αυθόρμητα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και οι υπόλοιποι τρεις επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Μπουντεσλίγκα.

Οι προσφορές

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπεύθυνος διαδικτύου της εφημερίδας Ερόλ Κάνρερ, ο πλειστηριασμός, που φέρει την ονομασία Trikot fuer Griechenland (Φανέλες για την Ελλάδα), θα διαρκέσει μέχρι και το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης. Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος σ' αυτόν μπορούν να επικοινωνούν με τη Sportbild, στο φαξ με αριθμό 0049/40/34725435 ή μέσω Ίντερνετ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση redaction@sportbild.de.

Ο κ. Κάνρερ πρόσθεσε πως το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί από τη δημοπράτηση των έξι τρικό - όπως αποκαλούνται οι αθλητικές φανέλες - των διεθνών ποδοσφαιριστών θα διατεθεί, ως δωρεά, στο λογαριασμό βοήθειας προς τους πυροπαθείς, τον οποίο έχει ανοίξει η ελληνική πρεσβεία στη γερμανική πρωτεύουσα, στην τράπεζα Commerzbank του Βερολίνου (αριθμός λογαριασμού 266 302 908).

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο διαδικτύου, της γερμανικής αθλητικής εφημερίδας, μέχρι στιγμής, οι μεγαλύτερες προσφορές γίνονται από Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία και τις όμορες με αυτήν γερμανόφωνες χώρες, όπως η Αυστρία και η Ελβετία. Υπήρξαν ήδη καλές προσφορές, που ξεπερνούσαν και τα 1.000 ευρώ, για κάθε ένα τρικό ξεχωριστά. Πλην όμως, το πιο υψηλό χτύπημα έχει γίνει από Ελληνο-ελβετό, ο οποίος προσέφερε 10.000 ευρώ και για τις έξι φανέλες.

Οι φανέλες

Έτσι, εάν μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης (η Sportbild είναι εβδομαδιαίο έντυπο που κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη και τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης δημοπρασίας θα δημοσιευτούν στο φύλλο της ερχόμενης εβδομάδας), δεν υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά, ο ελληνικής καταγωγής Ελβετός θα γίνει ο κάτοχος των αυθεντικών τρικό - και υπογεγραμμένων από τους ίδιους - των Αμανατίδη, Γκέκα, Κυριάκου, Μασμανίδη και Χαριστέα.

Σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα της Ντόιτσε Βέλε (ΝΒ), στο οποίο αποκαλύπτεται πως οι φανέλες των Ελλήνων διεθνών ποδοσφαιριστών, βρίσκονται ήδη στο γραφείο του δημοσιογράφου Ρόμπιν Χάλε, που είναι ένας από τους αθλητικούς συντάκτες της εφημερίδας (εδρεύει στο Αμβούργο), οι οποίοι είχαν πρώτοι την ιδέα να βοηθήσουν τους πυροπαθείς στην Ελλάδα.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: