Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης στο SKAI.gr

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης στο SKAI.gr

Την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να αναδείξει το περιβάλλον ως σημείο πατριωτισμού, επισήμανε μέσω του SKAI.gr ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθήνας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε μία συνέντευξη που μεταδόθηκε σε live video webcast.

Τη συνέντευξη παρουσίασε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, μεταφέροντας πλήθος ερωτημάτων που έθεσαν οι ίδιοι οι χρήστες του διαδικτύου.

Όπως είπε το ΠΑΣΟΚ έχει μέτρα για τη μείωση της ρύπανσης στην Αθήνα. Μεταξύ αυτών ανέφερε φορολογικές ελαφρύνσεις σε εταιρίες, βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων και αύξηση των κονδυλίων για την έρευνα.

Ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει νομοθεσία σε ότι αφορά το περιβαλλοντικό έγκλημα λέγοντας ότι "πρέπει να εφαρμοστεί η πράσινη οικονομία". Τόνισε πως είναι προφανές ότι οι υπάρχουσες εταιρίες θα πρέπει να εναρμονιστούν στα νέα δεδομένα.

Για το έγκλημα που επιτελείται στον Ασωπό, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι στα περιβαλλοντικά εγκλήματα δεν υπάρχουν οι αρχές καταστολής και ελέγχου, επισημαίνοντας "ότι το θέμα πρέπει να το δούμε από την αρχή".

Για τις μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, τόνισε ότι μια μεγάλη μεταρρύθμιση είναι το δημόσιο πανεπιστήμιο. Πρόσθεσε ότι πρέπει να κατατεθεί ένας νέος νόμος που θα δίνει αυτοτέλεια στο πανεπιστήμιο.

Σχολιάζοντας το νόμο πλαίσιο, είπε ότι η φιλοσοφία του θα πρέπει να είναι διαφορετική.

Τόνισε ότι και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 η Ελλάδα ήταν ασφαλής και καθαρή. Όπως είπε, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οργάνωσε τις δυνάμεις της, πήρε νέες τεχνολογίες και στη συνέχεια υπήρξε αποσάθρωση του μηχανισμού.

Αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δείξει διάθεση συνεργασίας. Όπως είπε, όμως οι προσεγγίσεις δεν απέδωσαν. Επισήμανε πως το θέμα τίθεται τώρα, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να μην προκύψει από τις εκλογές αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Όσον αφορά το θέμα των συμβασιούχων, είπε ότι η κατηγορία αυτή των πολιτών θα συνεχίσει να υπάρχει καθώς υπάρχουν εποχικές δουλειές. Όπως είπε, το θέμα είναι να υπάρξουν καθαροί νόμοι ώστε να μην "πληρώνουν" όσοι έχουν επενδύσει τη ζωή τους σε μια σύμβαση.

Για τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, είπε, ότι το θέμα είναι να γίνει το δημόσιο πιο αποτελεσματικό. Ανέφερε ότι είναι ανάγκη γίνει πλήρης ανασύνταξη του κράτους.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, απέρριψε τις αιτιάσεις ότι σήμερα το ΠΑΣΟΚ κάνει λαϊκισμό, λέγοντας πως είναι γνωστό πως το κόμμα τα τελευταία χρόνια ασκεί ήπια αντιπολίτευση. Δήλωσε ότι το κόμμα πρέπει να γίνει περισσότερο τολμηρό ώστε να δώσει με καθαρό τρόπο ποια είναι η προοπτική για το λαό.

Για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, είπε, ότι "είμαστε ένα ισχυρό έθνος και κανείς δεν μπορεί να μας αρνηθεί και να αφαιρέσει την ιστορία μας".

Σε ερώτηση για την μείωση των βουλευτών από 300 σε 200, ο κ. Χρυσοχοΐδης, ανέφερε ότι πρέπει να δούμε το εκλογικό σύστημα στην Ελλάδα. Είπε ότι η εκπροσώπηση του λαού δεν λειτουργεί σωστά χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το εκλογικό μας σύστημα.

Κάλεσε τους πολιτικούς να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικοί καθώς, όπως είπε σε διαφορετική περίπτωση θα εισπράξουν την απαξίωση του κόσμου.

Ερωτηθείς, τέλος, τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ αν δεν εκλεγεί, είπε, ότι το κόμμα πρέπει να βουτήξει μέσα του, να διαβάσει καλά την σύγχρονη εποχή αλλά και τις ανάγκες που έχουν οι πολίτες.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Δεν υπάρχουν σχόλια: