Όλοι εναντίον όλων και για την τελευταία ψήφο
Μετωπική Καραμανλή - Παπανδρέου
Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο και Εφετείο στο Μεσολόγγι υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, στη χθεσινή του ομιλία στον κρίσιμο Νομό της Αιτωλοακαρνανίας. Και στην εμφάνισή του αυτή, ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε τον πατριωτισμό των Ελλήνων, ζητώντας τους να κατεβάσουν τα κομματικά λάβαρα και να υψώσουν ελληνικές σημαίες, θέλοντας έτσι να εδραιώσει την εικόνα της Ν.Δ. ως το «εθνικό κόμμα διακυβέρνησης», αλλά και να επαναπατρίσει πιθανές διαρροές προς τον ΛΑΟΣ. Ταυτόχρονα, όμως, απευθύνθηκε και πάλι στους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του ακολούθησε το δύσκολο δρόμο των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων και έθεσε τους ψηφοφόρους προ του διλλήματος, αν θα γυρίσει η χώρα στο λαϊκισμό και την ανασφάλεια ή αν θα προχωρήσει μπροστά.
Ο πρωθυπουργός, κ. Καραμανλής, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στα σχέδια και τις δράσεις που δρομολογούνται στην Αιτωλοακαρνανία, η οποία θεωρείται εκλογικά ιδιαίτερα κρίσιμη, όχι μόνον επειδή είναι ένας μεγάλος νομός με περίπου πάνω από 240.000 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους, αλλά και επειδή γύρισε στο ΠΑΣΟΚ στις νομαρχιακές εκλογές του 2006. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κυβέρνηση αλλάζει ριζικά τα δεδομένα στην περιοχή με την κατασκευή της Ιονίας Οδού, ότι συγκροτείται ένα διεθνές εμπορικό κέντρο στο Πλατυγιάλι, καθώς και Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας, ενώ ανακοίνωσε ότι «είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στην Αιτωλοακαρνανία».
Η Αιτωλοακαρνανία είναι αγροτικός νομός και ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτεταμένα σε όσα έχει κάνει η κυβέρνηση για τους αγρότες, τονίζοντας ότι αυξήθηκαν κατακόρυφα οι δημόσιες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, από 439 εκατ. ευρώ τη διετία 2002-2003 μόνο για το 2007 προσεγγίζουν τα 660 εκατ. ευρώ. Και πρόσθεσε ότι δόθηκε λύση για τα πανωτόκια, ενώ πρόσθεσε ότι η Αγροτική Τράπεζα δίνει στους αγρότες που για οιοδήποτε λόγο δεν ρύθμισαν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δυνατότητα ατομικής ρύθμισης με διαγραφή μέρους της οφειλής και δεκαετή εξόφληση του υπολοίπου.
Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε, μεταξύ άλλων, το μέτρο για την επιδότηση κατά 70% του επιτοκίου στα δάνεια για την πρώτη κατοικία των αγροτών, ενώ πρόσθεσε ότι οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι θα έχουν κοινοτικές επιδοτήσεις ύψους 18 δισ. ευρώ. Εκτεταμένες αναφορές, πάντως, έκανε ο πρωθυπουργός και στα έργα που γίνονται σε όλη τη χώρα, αλλά και στην κοινωνική πολιτική που δρομολογεί για την επόμενη τετραετία η κυβέρνηση και ιδιαίτερα στο Ταμείο Συνοχής, την Κατώτατη Εθνική Σύνταξη, την επίλυση του ασφαλιστικού και το νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών.
Για μια ακόμα φορά μετά το Ηράκλειο, ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε ως «εθνικός» ηγέτης, ζητώντας από τους συγκεντρωμένους να υψώσουν το σύμβολο της ενότητας, της Ιστορίας και του πολιτισμού και είπε ότι οι εθνικοί στόχοι μπορούν να γίνουν πράξη, αν επικρατήσει η συνεννόηση έναντι των συγκρούσεων. Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είχε να διαλέξει ανάμεσα στο λαϊκισμό και την υπευθυνότητα, και επέλεξε, έστω και αν έγινε πρόσκαιρα δυσάρεστη, το δύσκολο δρόμο. «Διαλέξαμε την πολιτική που παράγει όφελος για όλους τους πολίτες. Συναντήσαμε αντιστάσεις από συντηρητικές νοοτροπίες, ξεπερασμένες αντιλήψεις και συμφέροντα μειοψηφιών. Δεν διαπραγματευτήκαμε την πρόοδο του τόπου», είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Θα γυρίσουμε στο χθες και στην ανασφάλεια; Ή θα επιμείνουμε στην πρόοδο, στην ανάπτυξη, στην υπευθυνότητα και τις μεταρρυθμίσεις; Οι πολίτες επιλέγουν μια σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να παίρνει γρήγορες αποφάσεις. Οι πολίτες επιλέγουν θετικά. Επιλέγουν σταθερή πορεία προς το μέλλον».
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου