Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Προφυλακίστηκε ο δήμαρχος Ζακύνθου για την υπόθεση εμπρησμού

Προφυλακίστηκε ο δήμαρχος Ζακύνθου για την υπόθεση εμπρησμού

Προφυλακίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, έπειτα από πολύωρη απολογία, ο δήμαρχος Ζακύνθου Ακης Τσαγκαρόπουλος, ο οποίος βαρύνεται με τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την απόπειρα εμπρησμού στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι: ηθική αυτουργία σε απόπειρα εμπρησμού από πρόθεση, ηθική αυτουργία σε απόπειρα έκρηξης η οποία θα έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, παραβίαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών (κακουργήματα) και δώδεκα ακόμη κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος με σημαντικότερη αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων ο προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του δήμου, απολογούνται την Τετάρτη.

Κατηγορούνται πως το απόγευμα της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου επιχείρησαν να βάλουν φωτιά με εμπρηστικό μηχανισμό σε κτίριο του Δημαρχείου Ζακύνθου, όπου στεγάζεται η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου προκειμένου να καταστρέφουν στοιχεία για οικονομικό σκάνδαλο 13 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως σημειώνει το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Τα Νέα, εντύπωση έχει προκαλέσει στη Ζάκυνθο το γεγονός ότι η υπόθεση ανατέθηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας και δεν τη χειρίζεται πλέον ο αντεισαγγελέας που εξ αρχής την είχε αναλάβει. Το γεγονός δεν είναι αντιδικονομικό, αλλά σύμφωνα με νομικούς κύκλους είναι «ασύνηθες».

Πηγή: in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: