Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2007

Υπουργός Εσωτερικών: Ξεκινάμε δουλειά για την ανοικοδόμηση της Αρτέμιδας

Υπουργός Εσωτερικών: Ξεκινάμε δουλειά για την ανοικοδόμηση της Αρτέμιδας

Συνεδρία της αρμόδιας Υπουργικής Επιτροπής στο Υπουργείο Εσωτερικών

Ως πρώτο βήμα για την υλοποίηση της απόφασης της Κυπριακής Κυβέρνησης για ανάληψη των εξόδων ανοικοδόμησης του χωριού Αρτέμιδα στην Πελοπόννησο που υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πυρκαγιές θα διατεθεί άμεσα το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα γύρω από το χωριό. Παράλληλα, την ερχόμενη Κυριακή Λειτουργοί του Κτηματολογίου θα μεταβούν επί τόπου για να προβούν σε χωρομετρική αποτύπωση καθώς και ένας Αρχιτέκτονας και ένας Πολιτικός Μηχανικός, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στήριξης των ετοιμόρροπων οικοδομών.

Αυτό αποφασίστηκε σε συνεδρία της αρμόδιας Υπουργικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή των Υπουργών Εσωτερικών κ. Χρίστο Πατσαλίδη, Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους, Συγκοινωνιών και Έργων κα Μαρία Μαλαχτού - Παμπαλλή και Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Φώτη Φωτίου.

Στη διάρκεια της συνεδρίας η πενταμελής ομάδα τεχνοκρατών, η οποία επισκέφθηκε το χωριό στις 2-6 Σεπτεμβρίου 2007 για επί τόπου προκαταρκτική καταγραφή των προβλημάτων και ζημιών και του υπολογιζόμενου κόστους της επέμβασης, ενημέρωσε τους κ.κ. Υπουργούς για την εργασία που εκπονήθηκε και κατέθεσε τις εισηγήσεις της ως προς το πρόγραμμα δράσης.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, ο κ. Πατσαλίδης σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους ανέφερε ότι η διαδικασία θα συνεχιστεί σε συνεννόηση πάντα με τις ελλαδικές αρχές. Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, αναμένουμε το διορισμό ενός γενικού συντονιστή από ελλαδικής πλευράς, ώστε να διευθετηθούν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες για να προχωρήσει η διαδικασία. Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα, ξεκινάμε δουλειά, κατέληξε ο κ. Υπουργός.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια: