Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Την ανάγκη για «κυβερνητική σταθερότητα» επανέλαβε ο Κ.Καραμανλής από τη Λάρισα

Την ανάγκη για «κυβερνητική σταθερότητα» επανέλαβε ο Κ.Καραμανλής από τη Λάρισα

Εκτεταμένη αναφορά στα αγροτικά θέματα έκανε ο Κώστας Καραμανλής μιλώντας την Κυριακή το βράδυ σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λάρισα. Ο πρωθυπουργός, μίλησε για το θέμα των «πανωτοκίων», λέγοντας ότι 54.000 αγρότες επωφελήθηκαν από τη ρύθμιση που προώθησε η κυβέρνηση.

«Για όσους δεν καλύφθηκαν από τη γενική ρύθμιση», συνέχισε, «η Αγροτική Τράπεζα δίνει τη δυνατότητα για ρυθμίσεις κατά περίπτωση», τόνισε ο κ. Καραμανλής, απευθυνόμενος στο ακροατήριο.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στο θέμα του ΦΠΑ των αγροτικών μηχανημάτων λέγοντας ότι «το αίτημα για μείωση εκκρεμεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν εγκαταλείπεται». Παράλληλα, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι περί τα 24 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στους αγρότες από την ΕΕ και τις κρατικές επιχορηγήσεις.

Μιλώντας για τις κυβερνητικές προτεραιότητες της επόμενης τετραετίας, ο κ. Καραμανλής έδωσε έμφαση στη στήριξη των πυροπαθών και στην αποκατάσταση των ζημιών στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές. Επιπλέον, η προστασία του περιβάλλοντος θα αποτελέσει βασική προτεραιότητα της πολιτικής της ΝΔ.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η συνέχιση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, και η επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος είναι στην ατζέντα της επομένης των εκλογών.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο των τελευταίων 3,5 ετών, ο πρωθυπουργός, εστίασε τον λόγο του στη μείωση του ελλείμματος, τη διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης πάνω από το 4% του ΑΕΠ, την αύξηση των επενδύσεων και την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

«Ο τόπος χρειάζεται μία κυβέρνηση με σταθερότητα» επανέλαβε ο Κώστας Καραμανλής ενώ πρόσθεσε ότι «είναι η ώρα θετικών επιλογών και όχι άρνησης, γιατί αυτή οδηγεί σε τέλμα».

Τέλος, επιτιθέμενος στο ΠΑΣΟΚ ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «νιώθουν πολιτικά αδύναμοι, γι' αυτό επιδιώκουν την πόλωση».

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: