Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Κανονικά θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων στον Νομό Ηλείας

Κανονικά θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων στον Νομό Ηλείας

ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πληροφορήθηκε από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ότι ο Νομάρχης Ηλείας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, αποφάσισε αυθαίρετα και παρανόμως να αναστείλει την έναρξη του σχολικού έτους σε όλα τα σχολεία του νομού Ηλείας.

Σχετικά με το θέμα αυτό διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ως ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων ορίζεται ρητά η 11η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.
Διακοπή μαθημάτων με απόφαση Νομάρχη προβλέπεται μόνο μετά από εισήγηση του αρμόδιου Διευθυντή Εκπαίδευσης του Νομού.
Τέτοια εισήγηση όχι μόνο δεν υπήρξε αλλά αντιθέτως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την ομαλή και απρόσκοπτη έναρξη του νέου σχολικού έτους από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του Νομού και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά στο πλαίσιο μέτρων ψυχολογικής στήριξης των μαθητών το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό και την Μ.Κ.Ο. «Μέριμνα» έχουν πραγματοποιήσει ειδικά σεμινάρια και επιστημονικές συναντήσεις, προκειμένου να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί για τρόπους ψυχολογικής στήριξης και αντιμετώπισης των μαθητών του Νομού Ηλείας.

Αξίζει δε να τονιστεί, ότι όλοι οι ειδικοί και παιδοψυχολόγοι συνιστούν την κανονική έναρξη του σχολείου.
Μετά από αυτά η έναρξη των μαθημάτων στον Νομό Ηλείας θα γίνει κανονικά και για το σκοπό αυτό έχουν λάβει κατάλληλες οδηγίες οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηλείας.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: