Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Σύρος διεθνολόγος: Πολεμήσαμε το Ισραήλ στο παρελθόν, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα

Σύρος διεθνολόγος: Πολεμήσαμε το Ισραήλ στο παρελθόν, είμαστε προετοιμασμένοι για όλα

Ο Σύρος διεθνολόγος Az a-Din Darwish σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Tishrin της Συρίας αναφέρει πως η χώρα του πολέμησε το Ισραήλ στο παρελθόν και είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο.

"Η Συρία έχει την ικανότητα και την εμπειρία που την καθιστούν έτοιμη, είτε αυτό έχει να κάνει με τα εδάφη είτε με την κυριαρχία, είτε με τον σεβασμό," έγραψε ο Darwish.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας με την παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Συρίας από ισραηλινά μαχητικά, δήλωσε "η παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου της Συρίας από το Ισραήλ δεν ήταν πράξη ρουτίνας ή ελάσσονος σημασίας, ούτε πρόκειται ποτέ να θεωρηθεί ως τέτοια, ασχέτως της προσπάθειας των Ισραηλινών αξιωματούχων να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη."

"Η επιχείρηση της ΙΑF συνιστά προβοκάτσια που διασπείρει το κακό και που σχεδιάστηκε προσεκτικά από το εβραϊκό καθεστώς. Η Συρία διατηρεί το δικαίωμα να απαντήση όποτε και όταν κρίνει πως είναι απαραίτητο," πρόσθεσε ο Darwish.

Όπως αναφέρει στο άρθρο του ο Darwish, η Ισραηλινή ηγεσία αναζητά δικαιολογίες για στρατιωτική σύγκρουση με τη Συρία, ώστε να ξεπλύνει από πάνω της της ντροπή της ήττας στον περσινό πόλεμο του Λιβάνου και να πείσει την κοινή γνώμη πως ακόμη ενδιαφέρεται για τη διατήρηση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας.

Τέλος, προσθέτει πως σε περίπτωση που το Ισραήλ απορρίψει την ειρηνευτική πρωτοβουλία της Συρίας, αυτό θα είναι απόδειξή πως επιθυμεί την στρατιωτική σύγκρουση και την ανάφλεξη της περιοχής, κάτι που λαμβάνει σοβαρά υπόψη της η Δαμασκός.

Πηγή: Ηaaretz

Δεν υπάρχουν σχόλια: