Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Βολές Μητσοτάκη κατά «μικρών», Λαλιώτη

Βολές Μητσοτάκη κατά «μικρών», Λαλιώτη


Συγκρατημένα αισιόδοξος αλλά και με... κινδυνολογική διάθεση για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης για την κυβερνητική παράταξη εμφανίστηκε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση με τον Κ.Καραμανλή το πρωί της Δευτέρας.

Αισιοδοξία για τη μάχη με το ΠΑΣΟΚ

Ο Κ.Μητσοτάκης πέρασε το πρωί την πόρτα του πρωθυπουργικού μεγάρου και είχε συνάντηση με τον Κ.Καραμανλή, σε συνέχεια της ομιλίας και των επαφών του κατά το σαββατοκύριακο στην 72η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Εξερχόμενος του Μαξίμου, ο κ.Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, χαίρεται που ο πρωθυπουργός δίνει έμφαση στις τομές και στις μεταρρυθμίσεις και έχει «την εντιμότητα και το θάρρος να κάνει αυτοκριτική και να λέει ότι πρέπει να πάμε πιο γρήγορα».

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ στη συνέχεια σχολίασε για τον Γ.Παπανδρέου ότι ανέσυρε στο προσκήνιο τον κ. Λαλιώτη. «Ήταν ό,τι χρειάζεται για να μην ξεχνάνε οι πολίτες το παλιό ΠΑΣΟΚ. Θα έχει όφελος η ΝΔ από αυτό».

Ανησυχία για την εκλογική αναμέτρηση

Την ίδια ώρα ωστόσο εμφανίστηκε και αυτός ανήσυχος για την αδυναμία σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, επιρρίπτοντας μάλιστα τις ευθύνες στα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης, ενώ χαρακτήρισε την δική του κυβέρνηση θύμα της διαπλοκής!

«Είναι ντροπή και άσχημο για τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών αυτό που λένε ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης για ακυβερνησία. Αυτό σημαίνει ότι μια αδύναμη κυβέρνηση θα μπορεί να καθοδηγείται από τα διαπλεκόμενα», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης και έφερε ως παράδειγμα τη δική του κυβέρνηση την περίοδο 1990-93.

Πάντως, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ είπε πως άνετα κυβερνά ένα κόμμα με πλειοψηφία πέντε βουλευτών.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: