Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Νέο, δεύτερο βίντεο του Οσάμα μπιν Λάντεν προαναγγέλει ισλαμική ιστοσελίδα

Νέο, δεύτερο βίντεο του Οσάμα μπιν Λάντεν προαναγγέλει ισλαμική ιστοσελίδα

Ισλαμιστική ιστοσελίδα ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα ένα νέο, δεύτερο βίντεο του Οσάμα μπιν Λάντεν ο οποίος θα παρουσιάζει τις διαθήκες ενός εκ των αεροπειρατών της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο Ουαλίντ αλ Σέχρι ήταν σε πτήση αεροσκάφους που προσέκρουσε στο Διεθνές Κέντρο Εμπορίου.

Η ανακοίνωσε έγινε την Δευτέρα και υπογράφεται από την αλ Σαχάμπ, το τμήμα της Αλ Κάιντα που μεταφέρει μηνύματα της Αλ Κάντα στα μέσα ενημέρωσης. Η δημοσιοποίηση του βίντεο συμπίπτει με την έκτη επέτειο των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Νέα Υόρκη.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε δημοσιευτεί το πρώτο βίντεο του Οσάμα μπιν Λάντεν μετά από τρία χρόνια όπου ο αρχηγός της Αλ Κάιντα ζητούσε από τους Αμερικανούς να αλλαξοπιστήσουν και να εγκαταλείψουν τον καπιταλισμό αν θέλουν να δώσουν τέλος στον πόλεμο στο Ιράκ.

Εκτός από τις προτροπές, στο βίντεο δεν υπήρχαν προτροπές για τρομοκρατικές επιθέσεις. Ωστόσο, αναλυτές επισημαίνουν ότι τα δύο συνεχόμενα βίντεο ενδέχεται να αποτελούν μήνυμα στους οπαδούς για να εξαπολύσουν νέες επιθέσεις.

Παρόμοιο βίντεο είχε δημοσιοποιηθεί και το 2006 αλλά περιελάμβανε, εκτός από τους αεροπειρατές, αδημοσίευτές εικόνες πριν από το 2001 με τον Μπιν Λάντεν και τους επιτελείς του να σχεδιάζουν την επίθεση.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: