Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Η αλ-Κάιντα πίσω από τις επιθέσεις στην Αλγερία

Η αλ-Κάιντα πίσω από τις επιθέσεις στην Αλγερία

Η πτέρυγα της Αλ-Κάιντα στη βόρεια Αφρική ανακοίνωσε πως βρίσκεται πίσω από δύο επιθέσεις αυτοκτονίας που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 50 ανθρώπους τις δύο τελευταίες ημέρες στην Αλγερία, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο αλ-Τζαζίρα.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η Οργάνωση αλ-Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ αναφέρει σε δήλωσή της στο Ίντερνετ πως βρίσκεται πίσω τόσο από τη σημερινή επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο φορτηγό σε στρατώνα της Ακτοφυλακής ανατολικά του Αλγερίου όσο και από την επίθεση στην πόλη Μπάτνα λιγότερο από 48 ώρες νωρίτερα. Το αλ-Τζαζίρα δεν έκανε γνωστές άλλες λεπτομέρειες.


Το Συμβούλιο Ασφαλείας καταδίκασε τις επιθέσεις

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασε χθες Σάββατο την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα στην Αλγερία και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους στην πόλη Ντέλις, σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από το Αλγέρι.

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον ΟΗΕ Ζαν-Μορίς Ριπέρ, ο οποίος προεδρεύει κατά τον τρέχοντα μήνα του Συμβουλίου Ασφαλείας, υπενθύμισε πως τα μέλη του Συμβουλίου είχαν καταδικάσει την Παρασκευή "όλες τις τρομοκρατικές πράξεις", μετά την επίθεση της Πέμπτης στην Μπάτνα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου 100.

"Αυτή η κατδίκη πρέπει να επαναληφθεί σθεναρά μετά τη νέα αποτρόπαιη επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα στην πόλη Ντέλις", αναφέρει ο Ριπέρ σε ανακοίνωσή του.

Από το Ραμπάτ, ο βασιλιάς Μοχάμαντ 6ος εξέφρασε τη βούληση του Μαρόκου να συνεργαστεί με την Αλγερία στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, ο βασιλιάς Μοχάμαντ εξέφρασε στον πρόεδρο της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα την "αδελφική και σθεναρή θέση" του βασιλείου καθώς και τη βούλησή του να συνεργαστεί με την Αλγερία "για να καθαρίσουμε την περιοχή μας και να την προφυλάξουμε από τα τρομοκρατικά εγκλήματα".

Ο βασιλιάς διαβεβαίωσε τον αλγερινό πρόεδρο για την "απεριόριστη αλληλεγγύη με την αδελφή Αλγερία" καθώς και για την "πλήρη υποστήριξή του στην αποφασιστικότητα της ηγεσία του να σταματήσει τις τρομοκρατικές συμμορίες".

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: