Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Η Τουρκία απαιτεί εξηγήσεις από το Ισραήλ για τις δεξαμενές καυσίμων

Η Τουρκία απαιτεί εξηγήσεις από το Ισραήλ για τις δεξαμενές καυσίμων

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ali Babacan απαίτησε σήμερα από το Ισραήλ να δώσει εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν οι δεξαμενές καυσίμων κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία.

Κατά τη διάρκεια κοινής διάσκεψης τύπου με τον Σύρο ομόλογό του Walid al-Muallem που βρίσκεται στην Άγκυρα για συνομιλίες, δήλωσε "Απαιτούμε σύντομα εξηγήσεις από το Ισραήλ. Η παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου είναι απαράδεκτη."

'Οπως ανέφερε, οι δεξαμενές καυσίμων που βρέθηκαν κοντά στα σύνορα της χώρας του με τη Συρία αφέθηκαν στην συγκεκριμένη τοποθεσία από τα ισραηλινά μαχητικά.

Από την πλευρά του, ο Al-Muallem χαρακτήρισε την ενέργεια του Ισραήλ "εσκεμμένη και εχθρική." Επεσήμανε πως τα ισραηλινά μαχητικά επιτέθηκαν και βομβάρδισαν τη Συρία και κάποια από αυτά απελευθέρωσαν και έριξαν τις δεξαμενές καυσίμων τους στο έδαφος της Συρίας.

Ο Babacan συμπλήρωσε πως η Τουρκία προβαίνει στις απαιτούμενες ενέργειες για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού.

"Η Τουρκία εξέφρασε ήδη τη δυσφορία της και υπογράμμισε πως τέτοιες ενέργειες προκαλούν επιπρόσθετη ένταση στην περιοχή," υπογράμμισε ο Babacan.

Τέλος, συμβούλευσε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η περαιτέρω ένταση και να προσπαθήσουν από κοινού για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Πηγή: Xinhua

Δεν υπάρχουν σχόλια: