Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΗΣΥ

ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ - ΔΗΣΥ

Η συσπείρωση φέρνει αισιοδοξία

Ευρύτερης αποδοχής η υποψηφιότητα Χριστόφια παρά τις ανοίκειες επιθέσεις που δέχεται

Η τάση που παρατηρείται για πλήρη συσπείρωση στο ΑΚΕΛ αλλά και η οργάνωση και μεθοδικότητα με την οποία εργάζεται το επιτελείο του υποψήφιου για την προεδρία της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια οδηγεί τα άλλα πολιτικά κόμματα σε αμηχανία, με αποτέλεσμα κάποιοι από τους πολιτικούς αρχηγούς να καταφεύγουν σε ανοίκειες επιθέσεις εναντίον του Δ. Χριστόφια. Πάντως, στο επιτελείο του Δ. Χριστόφια επικρατεί μεγάλος ενθουσιασμός και βεβαιότητα ότι ο υποψήφιος της Αριστεράς θα βρίσκεται στο δεύτερο γύρο των εκλογών. Μάλιστα, εκτιμούν ότι η συσπείρωση στο ΑΚΕΛ θα φτάσει και ενδεχομένως θα ξεπεράσει το 90% από τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η ΕΔΕΚ επέλεξε και χθες να συντηρήσει την αντιπαράθεση που ξέσπασε στο εσωτερικό με το αδιέξοδο που επήλθε στο Κυπριακό μετά από τη συνάντηση Παπαδόπουλου - Ταλάτ. Ο πρόεδρός της Γιαννάκης Ομήρου, σχολιάζοντας δηλώσεις του Δ. Χριστόφια με τις οποίες τόνιζε ότι έπρεπε να υπάρξει καλύτερη προεργασία για τη συνάντηση Παπαδόπουλου -Ταλάτ, δεν δίστασε να απαντήσει ότι υπάρχει σύμπλευση ΑΚΕΛ - Δημοκρατικού Συναγερμού και ότι «η κρίση του λαού θα είναι όπως πάντα ορθή».

«Ο ισχυρισμός αυτός διατυπώνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και αποδείχθηκε από την ίδια την πράξη, στα πολιτικά πράγματα του τόπου, ότι δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα», απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

«Το ΑΚΕΛ επανειλημμένως», πρόσθεσε ο Α. Κυπριανού, «έχει τονίσει ότι υπάρχουν τρεις κύριες απόψεις στο Κυπριακό: Είναι η διαχρονική θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς όπως διαμορφώθηκε από επανειλημμένες αποφάσεις τους Εθνικού Συμβουλίου και την οποία υποστηρίζει το ΑΚΕΛ. Υπάρχει επίσης η θέση ότι θα πρέπει να επιδιωχθεί η «ευρωπαϊκή λύση», μια θέση η οποία με τον τρόπο που διατυπώνεται καθίσταται επικίνδυνη και φέρνει πιο κοντά στη διχοτόμηση.

Και η τρίτη άποψη είναι εκείνη η οποία υποστηρίζει επαναφορά του Σχεδίου Ανάν με διακοσμητικές αλλαγές και η οποία είναι έτοιμη να υποκύψει εύκολα στις τουρκικές πιέσεις. Και αυτή η προσέγγιση μας φέρνει πιο κοντά στη διχοτόμηση». Και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ κατέληξε: «Τα όσα λοιπόν, εκ του πονηρού, λέγονται για δήθεν σύμπλευση της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού με το ΑΚΕΛ δεν μας αφορούν. Ούτε και τα όσα λέγονται για την ύπαρξη δύο σχολών στο Κυπριακό».

Προβληματισμός στο στρατόπεδο Παπαδόπουλου

Στο μεταξύ, να αναφέρουμε πως στο στρατόπεδο του Τάσσου Παπαδόπουλου υπάρχει μεγάλος προβληματισμός αλλά και σύγχυση στα κόμματα που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του, λόγω της συνεχούς συσπείρωσης στο ΑΚΕΛ και της ευρείας αποδοχής που τυγχάνει η υποψηφιότητα Χριστόφια. Μάλιστα, μετά την προχθεσινή σύσκεψη των στελεχών των κομμάτων που στηρίζουν την υποψηφιότητα Παπαδόπουλου, τονίστηκε από τον επικοινωνιολόγο Κώστα Παναγόπουλο ότι θα πρέπει να τερματιστεί η αντιπαράθεση με το ΑΚΕΛ, προκειμένου να καταστεί εφικτό να αλιευτούν, όπως πιστεύουν, ψήφοι από το κόμμα της Αριστεράς, προκειμένου ο Τάσσος Παπαδόπουλος να καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Πηγή: ΧΑΡΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: