Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2007

Δεξιά στροφή Καραμανλή με τον φόβο του ΛΑΟΣ

Δεξιά στροφή Καραμανλή με τον φόβο του ΛΑΟΣ

Την πλήρη αποδυνάμωση του ΛΑΟΣ, ειδικά στη Β. Ελλάδα, έχει βάλει ως στόχο η ΝΔ και προσωπικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος γνωρίζει από τις δημοσκοπήσεις ότι η εκλογική του αυτοδυναμία και η ύπαρξη μιας ασφαλούς διαφοράς από το ΠΑΣΟΚ, «περνά» μέσα από τον κ. Γ. Καρατζαφέρη και τα ποσοστά που αυτός θα έχει το βράδυ της επόμενης Κυριακής.

Ο κ. Καραμανλής, με συγκεκριμένες κινήσεις το διήμερο που πέρασε, έκανε ουσιαστικά μια επίθεση «από τα δεξιά» στον ΛΑΟΣ και απευθύνθηκε ουσιαστικά στους δυσαρεστημένους από την κυβέρνηση πολίτες που το 2004 είχαν επιλέξει τη ΝΔ και τώρα έχουν μετακινηθεί στον ΛΑΟΣ. Οι κινήσεις αυτές ήταν οι εξής:

Ο εναγκαλισμός του πρωθυπουργού με τον Μητροπολίτη Ανθιμο, αλλά και με τον νομάρχη κ. Π. Ψωμιάδη, τον οποίο είχε αποφύγει να συναντήσει όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τους «κουμπάρους».

Ο κ. Καραμανλής γνωρίζει ότι και τα δύο αυτά πρόσωπα έχουν επιρροή στους ψηφοφόρους του ΛΑΟΣ.

Η -για πρώτη φορά- «σκληρή» απάντηση που έδωσε για το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ Δημοτικού. «Διαφωνώ -και μάλιστα έντονα- με πολλές από τις αναφορές που κάνει το βιβλίο αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Η επανάληψη της θέσης του για ελληνικό βέτο στο αίτημα των Σκοπίων για ένταξή τους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, εφόσον το γειτονικό κρατίδιο δεν προχωρήσει σε μια κίνηση καλής θέλησης για τα ζητήματα της ονομασίας. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, όμως, έκανε και την εξής προσθήκη:

«Δεν αμφισβητώ τον πατριωτισμό κανενός. Αλλά και σε κανέναν δεν επιτρέπω να δηλώνει περισσότερο ευαίσθητος σ' αυτό το θέμα, που έχει σχέση με τη Μακεδονία, απ ό,τι σε μένα».

Είναι σαφές ότι ο κ. Καραμανλής προχώρησε σε αυτές τις επιλογές μετά τα ευρήματα δημοσκοπήσεων που γίνονται για λογαριασμό της ΝΔ και σύμφωνα με τις οποίες εξακολουθεί να υπάρχει σημαντική διαρροή ψηφοφόρων της ΝΔ προς τον ΛΑΟΣ.

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου, έχει δώσει οδηγίες σε όλα τα στελέχη του κόμματος που εμφανίζονται σε ΜΜΕ να υποτιμούν το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη και να το χαρακτηρίζουν ως «κόμμα διαμαρτυρίας».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: