Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Ιράκ: Νεκρός ο αρχηγός συμμαχίας του αμερικανικού στρατού

Ιράκ: Νεκρός ο αρχηγός συμμαχίας του αμερικανικού στρατού

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ συμμαχίας ιρακινών σουνιτικών φυλών και κύριος σύμμαχος του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ, Αμπντούλ Σάταρ Αμπού Ρίσα, σκοτώθηκε σήμερα από έκρηξη βόμβας στο Ραμάντι, πρωτεύουσα της επαρχίας Αλ Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ, μετέδωσε η ιρακινή τηλεόραση.

«Ο σεΐχης Αμπντούλ Σάταρ Αμπού Ρίσα σκοτώθηκε από την έκρηξη μηχανισμού κοντά στο σπίτι του στην επαρχία Αλ Άνμπαρ», διευκρίνισε η κρατική τηλεόραση αλ Ιρακίγια. .

Ο Ρίσα ήταν ο κύριος σύμμαχος του αμερικανικού στρατού στη νέα στρατηγική που ακολουθεί αυτός τους τελευταίους έξι μήνες κατά της Αλ Κάιντα στην επαρχία Αλ Άνμπαρ, προπύργιο των σουνιτών ανταρτών στο δυτικό Ιράκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε συναντηθεί με τον Ρίσα κατά την επίσκεψή του στο Ιράκ την περασμένη εβδομάδα.

Υπό την αρχηγία του, οι φυλές και οι τοπικοί ηγέτες εγκατέλειψαν τον ένοπλο αγώνα για να συνεργαστούν με τον ιρακινό και τον αμερικανικό στρατό κατά των μαχητών της ιρακινής πτέρυγας της Αλ Κάιντα στην επαρχία.

Η στρατηγική αυτή, σε συνδυασμό με το ευρύ σχέδιο αποκατάστασης της ασφάλειας στην ιρακινή πρωτεύουσα, επέτρεψε μια σημαντική μείωση των επιθέσεων σουνιτών ανταρτών στη χώρα, σύμφωνα με την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: