Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Τηλεοπτικό διάγγελμα Μπους για τις περικοπές στο Ιράκ

Τηλεοπτικό διάγγελμα Μπους για τις περικοπές στο Ιράκ

ΈΠΕΙΤΑ
από δύο ημέρες ακροάσεων του Κονγκρέσσου για την υφιστάμενη κατάσταση στο Ιράκ, ο πρόεδρος Μπους θα προβεί σήμερα το βράδυ σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εκτιμάται ότι θα συναινέσει στην πρόταση του στρατηγού Πετρέους για σταδιακή αποχώρηση 30.000 στρατιωτών από το Ιράκ μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.

Τόσο οι πολιτικοί αναλυτές όσο και αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, ισχυρίζονται ότι ο επικοινωνιακός αντίκτυπος της ομιλίας του Μπους δεν θα είναι ισχυρός. Η ομιλία του προέδρου σε ώρα prime - time δεν αναμένεται να είναι τροφή προς σκέψη όσον αφορά στους Αμερικανούς οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, είναι 2 προς 1 εναντίον του πολέμου στο Ιράκ.

Οι Δημοκρατικοί στην αντίπερα όχθη δεν φαίνεται να πείθονται από την αναφορά του στρατηγού Πετρέους και ισχυρίζονται ότι η αποχώρηση των στρατευμάτων που έχουν ζητήσει πρέπει να είναι πιο μαζική και πιο γρήγορη.

Ωστόσο, οποιαδήποτε απόφαση και αν ληφθεί η παραμονή 130.000 Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο όταν και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: