Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Ο Ζούμπκοφ δεν αποκλείει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ρωσίας

Ο Ζούμπκοφ δεν αποκλείει να είναι υποψήφιος για την προεδρία της Ρωσίας

Ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ρωσίας Βίκτορ Ζούμπκοφ δεν απέκλεισε σήμερα να είναι υποψήφιος το 2008 για την προεδρία.

"Αν σ' αυτή τη θέση του πρωθυπουργού κάνω κάτι, δεν αποκλείω μια τέτοια υπόθεση", απάντησε σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία, σε δημοσιογρα΄φους που τον ερώτησαν αν μπορεί να συμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου 2008.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε χθες την υποψηφιότητα του Ζούμπκοφ για την πρωθυπουργία σε αντικατάσταση του Μιχαήλ Φραντκόφ.

Άγνωστος στο ευρύ κοινό και σχετικά μεγάλης ηλικίας (66 ετών), ο Βίκτορ Ζουμπκόφ εμφανίζεται από ένα μέρος του ρωσικού Τύπου ως πιθανός διάδοχος του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η εφημερίδα "Κομερσάντ" εκτιμά πως ο νέος πρωθυπουργός θα μπορούσε πολύ καλά, τουλάχιστον προσωρινά, να γίνει ο επόμενος πρόεδρος.

"Πρόκειται για έναν άνθρωπο του στενού κύκλου του Πούτιν και έχει τη δυνατότητα να συνοδεύσει τις εκλογές με μια εκστρατεία κατά της διαφθοράς. Το θέμα αυτό συνεγείρει, όπως ακριβώς το θέμα της Τσετσενίας" και της εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας υπήρξε το κεντρικό θέμα της εκλογής του Βλαντιμίρ Πούτιν το 2000, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εάν ο Βίκτορ Ζούμπκοφ, 65 ετών, εκλεγεί, "δεν είναι πολύ πιθανόν να είναι και πάλι υποψήφιος το 2012", συνεχίζει η εφημερίδα. "Και κανείς δεν θα παραξενευθεί εάν εγκαταλείψει τη θέση πρόωρα για λόγους υγείας", σχολιάζει ειρωνικά η Kommersant προοιωνιζόμενη μια επιστροφή του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: