Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Νέες μάχες στο βορειοδυτικό Πακιστάν

Νέες μάχες στο βορειοδυτικό Πακιστάν

Τριάντα ένοπλοι ισλαμιστές που φέρονται να πρόσκεινται στους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα σκοτώθηκαν και εννέα στρατιώτες τραυματίστηκαν σε νέες μάχες που μαίνονται στις περιοχές όπου ζουν οι πακιστανικές φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός.

Οι μάχες αυτές, την επομένη των βομβαρδισμών που προκάλεσαν το θάνατο 40 ισλαμιστών, ξέσπασαν στην περιοχή του Βορείου Ουαζιριστάν, της οποίας η Μιρανσάχ είναι η σημαντικότερη πόλη.

"Ένοπλοι επιτέθηκαν σε φυλάκιο των ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή Ναουάζ Κοτ τη νύχτα αλλά οι στρατιώτες τούς απέκρουσαν", δήλωσε ο στρατηγός Ουαχίντ Αρσάντ, εκπρόσωπος του στρατού. "Η απόκρουση πραγματοποιήθηκε κυρίως με μαχητικά ελικόπτερα και προκάλεσε το θάνατο 30 ενόπλων, όπως ανέφεραν τοπικές πηγές αλλά ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί", πρόσθεσε.

Πακιστανικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη σύγκρουση αυτή. "Οι χερσαίες δυνάμεις προωθούνται σε θέσεις των εχθρών και δεν έχω πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών στρατιωτών", είπε ο στρατηγός κάνοντας λόγο για εννέα στρατιώτες τραυματίες από το σώμα των συνοριοφυλάκων.

Το Βόρειο και το Νότιο Ουαζιριστάν είναι στο κέντρο των περιοχών όπου ζουν οι πακιστανικές φυλές και όπου η Ουάσινγκτον εκτιμά ότι η Αλ Κάιντα και οι Αφγανοί Ταλιμπάν ανασυγκρότησαν τις δυνάμεις τους μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ και έξι χρόνια μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό.

Πηγή: AΝΤΕΝΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: