Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Δηλώσεις Αλέκου Αλαβάνου

Δηλώσεις Αλέκου Αλαβάνου


Να υπάρξει νέο πλάνο ανασυγκρότησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ζήτησε με σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα αυτό και πρόσθεσε ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου της ΕΕ σε σχέση με την Ολυμπιακή αποδεικνύει ότι και η ίδια η Ένωση αρχίζει και αμφισβητεί τις λεγόμενες ενισχύσεις του κράτους προς την εταιρία.

Η Ολυμπιακή Αεροπορία εγκαταλείφθηκε στη μοίρα της, είπε ο κ. Αλαβάνος και επέκρινε τα δύο μεγάλα κόμματα ως υπεύθυνα για την σημερινή κατάσταση της εταιρείας.

Αναφορικά με το θέμα της συνταξιοδότησης των γυναικών ο Αλέκος Αλαβάνος είπε ότι η ΕΕ δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει σε ζητήματα της κοινωνικής και συνταξιοδοτικής πολιτικής της χώρας. Αν ενδιαφερόταν για τα δικαιώματα των γυναικών, θα μπορούσε να ζητήσει την μείωση κατά 5 χρόνια του χρόνου συνταξιοδότησης των ανδρών,είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "διεξάγάγει ένα στημένο αγώνα στην ΕΕ για να χάσει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να ανεβάσει την ηλικία συνταξιοδότησης των γυναικών".

Για το θέμα της παραχώρησης δημόσιας έκτασης στο Δήμο Ζαχάρως, ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι "ακόμα δεν έχει σβήσει η φωτιά και η κυβέρνηση παραχωρεί τα καμένα στους επιχειρηματίες. Είναι σαν να λέει, ξεφορτωθείτε τα δάση. Βάλτε φωτιές παντού. Κάψτε, χτίστε και πουλήστε" και σημείωσε πως του κάνει εντύπωση ότι το ΠΑΣΟΚ σιωπά.

Τέλος ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος σε δημοσιεύματα για την υπόθεση των Πακιστανών κάλεσε τον πρωθυπουργό εντός της ημέρας να αποκαλύψει την αλήθεια για την υπόθεση αυτή και υπενθύμισε ότι στις 5 Ιανουαρίου του 2006 σε συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό,ο κ. Κ. Καραμανλής τον είχε διαβεβαιώσει ότι δεν είχαν γίνει απαγωγές.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: