Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Γ. Γιακουμάτος: «Επικίνδυνοι οι πολιτικοί ακροβατισμοί του κ. Παπανδρέου»

Γ. Γιακουμάτος: «Επικίνδυνοι οι πολιτικοί ακροβατισμοί του κ. Παπανδρέου»

«Οι πολιτικοί ακροβατισμοί του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για τα συντάξιμα όρια ηλικίας των γυναικών είναι όχι μόνο επιπόλαιοι, αλλά και επικίνδυνοι», παρατήρησε ο υφυπουργός Απασχόλησης Γεράσιμος Γιακουμάτος, με αφορμή το έγγραφο που επικαλέστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, για να υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την Ε.Ε. στην αύξηση των ορίων ηλικίας των γυναικών.

«Είναι γνωστό», τόνισε ο κ. Γιακουμάτος, «ότι η κυβέρνηση δίνει μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ακριβώς επειδή δεν προτίθεται σε καμία περίπτωση να εξισώσει τα όρια ηλικίας».

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επιχειρεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να εμφανίσει κατά τη συνήθη τακτική στελεχών του κόμματός του, το "άσπρο - μαύρο"», επεσήμανε χαρκακτηριστικά και υπογράμμισε:

«Δηλώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι καμία εργαζόμενη γυναίκα δεν πρέπει να ανησυχεί για τα όρια συνταξιοδότησης. Δεν αλλάζουν. Το συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου δεν είναι ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί ως επαγγελματικό ταμείο.

Για το λόγο αυτό δίνουμε μάχη για να κερδίσουμε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο».

«Οι βερμπαλισμοί και ο άκρατος λαϊκισμός σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα μπορεί να οδηγήσουν τις εργαζόμενες γυναίκες σε λανθασμένες αποφάσεις. Ποιος θα αποζημιώσει άραγε μια εργαζόμενη στο δημόσιο που θα σκεφτεί να αποχωρήσει φοβούμενη τα πολιτικά σκιάχτρα που κραδαίνει ο κ. Παπανδρέου μόνο και μόνο για λόγους δεινών πολιτικών εντυπώσεων;», διερωτήθηκε ο υφυπουργός Απασχόλησης.

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: