Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Δηλώσεις Γιάννη Ραγκούση

Δηλώσεις Γιάννη Ραγκούση


"Τη Δευτέρα στην Ελλάδα ή θα έχουμε κυβέρνηση του κ.Κ.Καραμανλή με ό,τι αρνητικό αυτό συνεπάγεται για το κράτος,την οικονομία,το περιβάλλον,το λαό και τους νέους ή θα έχουμε μια νέα πορεία για την Ελλάδα μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ.Τώρα έρχεται η ώρα της ευθύνης για κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα",δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, καλώντας ταυτόχρονα όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες στην αποψινή συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στις 7.30 στο Πεδίον του Αρεως,όπου θα μιλήσει ο κ. Παπανδρέου και για την οποία ο κ.Ραγκούσης εκτίμησε ότι "θα σηματοδοτήσει τον ερχομό της νέας αλλαγής".

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα έγγραφα για την εξίσωση των ορίων ηλικίας και τις απαντήσεις προς το ΠΑΣΟΚ εκ μέρους του πρωθυπουργού και του Υπουργού Επικρατείας,ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι οι αντιδράσεις αυτές "προκαλούν χαμόγελα,όταν όλος ο λαός έχει διαβάσει το έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών,με βάση το οποίο το Υπουργείο από πέρσυ έχει ζητήσει διορία την οποία τελικά δεν πήρε,προκειμένου να συμμορφωθεί η Ελλάδα του κ.Κ.Καραμανλή με την συγκεκριμένη οδηγία που εξισώνει τα όρια ηλικίας ανδρών - γυναικών όσον αφορά τα ασφαλιστικά δικαιώματα".

Για Σημίτη"Ο Κώστας Σημίτης ήταν,είναι και θα είναι παρών,ήταν,είναι και θα είναι δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Και βεβαίως,όπως κατ' επανάληψη έχει αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου,ο πρώην πρωθυπουργός είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και για το ΠΑΣΟΚ και για την χώρα. Και βεβαίως την επόμενη μέρα της ανασυγκρότησης θα έχει και ιδιαίτερο θεσμικό ρόλο",δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης απαντώντας σε σχετική ερώτηση,προσθέτοντας ότι "βεβαίως έχει προσκληθεί στην αποψινή συγκέντρωση και ο κ. Σημίτης και όλα τα στελέχη του Κινήματος".

Ερωτηθείς για τη θέση του ΠΑΣΟΚ,με αφορμή αποστροφή του πρωθυπουργού περί άρσεως της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανομένων δημοσίων υπαλλήλων, μέσω της συνταγματικής μεταρρύθμισης,ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι "ο κ. Κ. Καραμανλής αναφέρεται σε μια συνταγματική αναθεώρηση,η οποία δεν πρόκειται να έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα.Ο κ.Κ. Καραμανλής δεν θα είναι πρωθυπουργός την Δευτέρα".

Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της άρσης της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανομένων,ο εκπρόσωπος του Κινήματος είπε ότι "για όλα τα θέματα των εργασιακών σχέσεων ισχύει ό,τι ακριβώς περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά μας".

"Οταν προγραμματιστεί η παρουσίαση του νέου μοντέλου διακυβέρνησης, θα σας ενημερώσουμε",απάντησε ο κ. Ραγκούσης ερωτηθείς σχετικά.

Κληθείς να σχολιάσει αποστροφή του κ. Γ. Παπανδρέου στην χθεσινή του τηλεοπτική συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και η οποία, σύμφωνα με την ερώτηση, έγινε αντιληπτή ως αποδοχή εκ μέρους του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για μετάβαση σε εξίσωση ορίων ηλικίας μελλοντικά, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης μεταβατικού διαστήματος για να ικανοποιηθούν ορισμένα δικαιώματα των γυναικών και άρα - σύμφωνα με την ερώτηση - η θέση του ΠΑΣΟΚ δεν απέχει πολύ από εκείνη της ΝΔ,ο κ. Ραγκούσης είπε ότι "ο κ. Παπανδρέου είπε ότι θα μπορούσε να υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο,αλλά αυτό το θεωρητικό ενδεχόμενο θα μπορούσε να το δεί κανείς μέσα απο την ικανοποίηση μιας σειράς προϋποθέσεων".

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "η κυβέρνηση δεν πέτυχε να πείσει τους εταίρους μας ότι είναι άλλο πράγμα η επαγγελματική ασφάλιση που είχαν στο μυαλό τους οι συντάκτες της συγκεκριμένης οδηγίας και άλλο πράγμα η προνοιακή ασφάλιση".

"Την επόμενη μέρα θα αντιμετωπίσουμε με βάση το πρόγραμμά μας και εκεί υπάρχει συγκεκριμένο κεφάλαιο για το τι θα κάνουμε με το ασφαλιστικό", δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης στην ερώτηση σύμφωνα με την οποία "αυξηση ναί,όχι τώρα,ήταν τα λόγια του κ. Παπανδρέου.Γιατί δεν το λέτε ότι με βάση το Κοινοτικό Δίκαιο θα πρέπει άνδρες και γυναίκες να βγαίνουν (στην σύνταξη) με το ίδιο όριο ηλικίας; Θέλετε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα την επόμενη μέρα ως "καυτή πατάτα;".

"Αν υπήρχε τέτοια πρόθεση απο την μεριά μας δεν θα είχαμε καμμία δυσκολία να το βάλουμε στο πρόγραμμα μας.Αν πίστευε ο κ. Παπανδρέου ότι έπρεπε να πάμε σε αυτήν την κατεύθυνση θα το έλεγε καθαρά και ξάστερα", είπε ο κ. Ραγκούσης.

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις,ο Γιάννης Ραγκούσης είπε ότι ισχύουν όσα είπε για αυτές ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Αθανασάκης.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοούσε ο κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι "στηρίζει τον κ. Παπούλια",ο κ. Ραγκούσης είπε ότι "ο κ. Παπανδρέου θα είναι πρωθυπουργός την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου".

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: