Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Οι ΗΠΑ μελετούν σχέδιο βομβαρδισμού του Ιράν

Οι ΗΠΑ μελετούν σχέδιο βομβαρδισμού του Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι μελετούν σοβαρά το ενδεχόμενο επίθεσης στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, μετά και την αντίθεση της Γερμανίας στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων εναντίον του λόγω της άρνησης της Ισλαμικής δημοκρατίας να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου και να διακόψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκερ, είχε συνάντηση με Ιρανούς αντιπροσώπους στο Βερολίνο, απ' όπου και δήλωσε πως η χώρα της θα ταχθεί εναντίον της επιβολής επιπρόσθετων κυρώσεων στο Ιράν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η απόφαση της Γερμανίας έπεισε την Ουάσινγκτον πως το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων είναι πλέον εξαιρετικά απομακρυσμένο. Εντούτοις, το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους πιστεύει πως η Μέρκελ θα ταχθεί υπέρ ενός βομβαρδισμού των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, παρά τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που αναμένεται να λάβουν χώρα στη Γερμανία.


Ο Λευκός Οίκος θεωρεί πως οι εντατικοί βομβαρδισμοί θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και θα πάρουν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν αρκετά χρόνια πίσω.

Πηγή: YnetNews

Δεν υπάρχουν σχόλια: