Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

«Χαμένη υπόθεση το όνομα «Μακεδονία» με Καραμανλή»

«Χαμένη υπόθεση το όνομα «Μακεδονία» με Καραμανλή»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ

Μόνος του έχει μείνει ο Κ. Καραμανλής μετά τη δήλωσή του ότι δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα, η οποία δεν απηχεί τα στελέχη της ΝΔ, δηλώνει μιλώντας στο «Εθνος» ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης αναφέρει ότι «κακώς αγωνιζόμαστε για το όνομα των Σκοπίων, αφού το όνομα «Μακεδονία» αντανακλά τις μύχιες σκέψεις του πρωθυπουργού» και επιμένει ότι την Κυριακή το βράδυ θα υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση «αφού η ΝΔ έχει φτιάξει έτσι τα πράγματα ώστε με 41% να πετύχει αυτοδυναμία». Για τα μπόνους στους διοικητές των ταμείων τόνισε ότι «αντικατέστησε η κυβέρνηση τις μίζες με μπόνους».

Γιατί θεωρείτε ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές; Είναι πολιτική εκτίμηση ή τέχνασμα;

Πιστεύω πράγματι ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές. Δεν είναι ένα τέχνασμα προκειμένου να απελευθερωθούν οι ψήφοι από ανθρώπους οι οποίοι αισθάνονται κάποιας μορφής ανασφάλεια.

Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να συγκεντρώσει το 41% που της είναι απαραίτητο. Εχει φτιάξει έτσι τα πράγματα, να μπορεί το 41% να δίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν συνεργάζεται με τα άκρα εκτιμάτε ότι απηχεί και θέσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας;

Με αυτήν τη δήλωση ο κύριος πρωθυπουργός νομίζω έχει μείνει μόνος του, ούτε καν με τον εαυτό του. Η βάση της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει πρώτον ότι δεν υπάρχουν άκρα ή αν υπάρχουν τουλάχιστον αυτά δεν τα εκπροσωπώ εγώ και δεύτερον έχει εμπιστοσύνη η βάση στη δική μου πολιτική πράξη, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι ξέρω να αγωνίζομαι, γνωρίζουν ότι δεν μετατοπίζομαι, ότι είμαι πιστός και αμετακίνητος στα πιστεύω μου. Ακριβώς γι αυτό τον λόγο ο κύριος Καραμανλής ενώ έστειλε πρόσκληση, στο ανύπαρκτο ως κόμμα, του κυρίου Παπαθεμελή για το συνέδριό του δεν έστειλε πρόσκληση σ' εμένα. Του είχανε διαμηνύσει οι συνεργάτες του ότι πιθανή πρόσκληση στον Καρατζαφέρη θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στη βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Πόσο ισχυρές είναι οι πιέσεις που δέχονται τα στελέχη σας από τη Ρηγίλλης; Φοβάστε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι;

Πράγματι υπάρχουν πιέσεις, όσο και αν αυτές οι πιέσεις είναι έξω από τον κατάλογο των πιέσεων που ξέραμε μέχρι σήμερα στις εκλογές, εγώ τις δέχομαι σαν θεμιτές. Η Ρηγίλλης θέλει πάση θυσία να πετύχει τον στόχο της που σας είπα είναι το 41,5% και προκειμένου να το πετύχει θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσον.

Οσον αφορά το δεύτερο σκέλος που λέτε εάν υπάρχουν συμφωνίες, εάν εννοείτε για εξαγορά στελεχών το αποκλείω, γιατί μπορεί ο κύριος Καραμανλής να είναι αλαζών και το απέδειξε πολλές φορές την τελευταία εβδομάδα, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν είναι παλιάνθρωπος.

Μετά τον συνωστισμό στη Σμύρνη στο βιβλίο της Εκτης Δημοτικού, ήρθε και η Μακεδονία στο βιβλίο της Τρίτης Λυκείου Εκτιμάτε ότι όλα αυτά είναι απλές γκάφες ή κάτι περισσότερο;

Απ ό,τι φαίνεται, ανοητεύοντες υπάρχουν και στα δύο κόμματα. Από τη μία η κυρία Ρεπούση, η οποία σαφώς υπηρετούσε ιδεολογικές αγκυλώσεις που εκφράζονταν μέσα από το ΠΑΣΟΚ και αφετέρου ο κύριος Σβολόπουλος, ο οποίος είναι άνθρωπος της Νέας Δημοκρατίας, είναι επίσημος βιογράφος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ετσι λοιπόν ο μεν Σημίτης έδωσε στην κυρία Ρεπούση να γράψει ιστορία, η οποία είναι πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας και μετά ήρθε η Νέα Δημοκρατία και το έδωσε, υποτίθεται, στον ειδικό. Διερωτάται κανείς γιατί όλοι εμείς αγωνιζόμαστε εφόσον έχουνε καταλήξει ότι η επίσημη ονομασία αυτού του κράτους είναι Μακεδονία.

Πολύ φοβούμαι ότι αυτό αντανακλά στις μύχιες σκέψεις του κυρίου Καραμανλή.

Από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης είπατε ότι απορρίπτετε τους χειρισμούς Καραμανλή για το θέμα των Σκοπίων. Ποια εκτιμάτε ότι θα είναι η εξέλιξη του εθνικού αυτού θέματος μετά τις εκλογές;

Ο κύριος Καραμανλής δεν είναι αποφασισμένος για το βέτο, κάποιος τον κρατάει, κάποιος χειραγωγεί αυτές τις σκέψεις. Μέσα σε πέντε ημέρες από το ντιμπέιτ μέχρι τη συνέντευξη που έδωσε στον κύριο Χατζηνικολάου άλλαξε τις απόψεις του. Είπε ότι εγώ δεν είπα καν τη λέξη βέτο. Εάν φοβάται καν να τη χρησιμοποιήσει, αντιλαμβάνεστε πως θα μπορούσε μεθαύριο να την κάνει πράξη. Πιστεύω ότι ο κίνδυνος να χαθεί το όνομα και κοντά του και η ιστορία είναι προφανής. Ιδιαίτερα μετά την ψηφοφορία των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με οδηγίες, προφανώς, της ηγεσίας της να ψηφίσουν υπέρ της παραγράφου 13 στις 11 Ιουλίου του 2007, που δίνει τη δυνατότητα στα Σκόπια να μπουν στην Ευρώπη με όποιο όνομα αυτοί θέλουν.

Συμφωνείτε με τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος αναφερόμενος στον υποψήφιο του κόμματός του στη Θράκη είπε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα ο αυτοπροσδιορισμός;

Ξέρετε τη φράση «αναφαίρετο δικαίωμα», την έχουμε ξανακούσει, αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να καίει την ελληνική σημαία από τον κύριο Βαρβιτσιώτη, αναφαίρετο δικαίωμα ο αυτοπροσδιορισμός από τον πρωθυπουργό. Αυτά είναι παιχνίδια με τη φωτιά γιατί αύριο το πρωί σαν βουλευτής θα μπορεί να παρουσιάζεται στην Επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου και να κάνει τις δικές του καταθέσεις. Δυσχεραίνει πολύ η θέση μας εάν εκλεγεί κάποιος όχι μουσουλμάνος, αλλά να θεωρεί τον εαυτό του Τούρκο, στην Ελληνική Βουλή.

Πώς κρίνετε την κίνηση να δοθούν «μπόνους» στους διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων;

Κοιτάξτε, φαίνεται ότι τους κόψανε τις μίζες και τις αντικαταστήσανε με μπόνους. Δεν μπορώ να το καταλάβω τι σόι πολιτική είναι αυτή, εγώ γνωρίζω πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι θα αναλάμβαναν με περισσότερη ασφάλεια, επιμέλεια, σοβαρότητα, αλλά προπάντων με αποτελέσματα τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων χωρίς να χρειάζονται μπόνους και χωρίς να έχουν πίσω από τον καθέναν έναν ντετέκτιβ για να παρακολουθεί τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Λειτουργεί ως πατέρας της Ντόρας

Στην αντιπαράθεσή σας με τη Νέα Δημοκρατία προστέθηκε και ο επίτιμος πρόεδρος Κώστας Μητσοτάκης, ο οποίος σας χαρακτήρισε σαν «πολιτικό του αμάρτημα». Πώς το σχολιάζετε;

Ο κύριος Μητσοτάκης είπε στον ΑΝΤ1 ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης έκανε για βουλευτής αλλά δεν έκανε για πολιτικός αρχηγός. Πριν ακριβώς 10 χρόνια ο κύριος Μητσοτάκης το είχε ξαναπεί αυτό για το κύριο Καραμανλή όταν είχε βάλει υποψηφιότητα για αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Προφανώς έπεσε έξω τότε και έχω την άποψη ότι θα πέσει και τώρα έξω. Αντιλαμβάνομαι όμως τη θέση του, γιατί ο Κώστας Μητσοτάκης εδώ και πάρα πολύ καιρό δεν λειτουργεί ως πολιτικός αλλά ως πατέρας της Ντόρας και του Κυριάκου.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ

Μάλλον κέρδισε ...το λαχείο

Εχετε πάρει πειστική απάντηση για το πού έχει βρει τα χρήματα ο Στέλιος Παπαθεμελής για την προεκλογική καμπάνια της Δημοκρατικής Αναγέννησης;

Θυμάμαι τη σύζυγο του κυρίου Παπαθεμελή μία μέρα σε μία εκδήλωση, που ο κύριος Παπαθεμελής είχε ονομάσει συνέδριο, η οποία έλεγε ότι ο Στέλιος κάθε δέκα του μηνός που δεν του έφταναν τα λεφτά, μου έλεγε γυναίκα βγάλε από τον λογαριασμό σου για να μπορέσουμε να βγάλουμε τα έξοδα.

Τώρα πώς από κει έφτασε να κάνει μεγαλύτερη αφισοκόλληση από αυτήν που έκανε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αυτό μου προξενεί εντύπωση. Ισως ο κύριος Παπαθεμελής αυτούς τους τελευταίους μήνες κέρδισε κανένα λαχείο.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: