Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2007

Εξηγήσεις για τον Άλεξ ζητεί το Συμβούλιο Εφετών

Εξηγήσεις για τον Άλεξ ζητεί το Συμβούλιο Εφετών

Τους κατηγορούμενος στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ καλεί το Συμβουλίο Εφετών Θεσσαλονίκης προκειμένου να παραστούν αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο, στις 24 Σεπτεμβρίου, για να ζητήσει διευκρινίσεις για την πολύκροτη υπόθεση. Αυτό αναφέρει βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Ωστόσο, όπως επισημαίνεται στο βούλευμα, η παρουσία των 14 κατηγορουμένων -ανηλίκων και ενηλίκων- θεωρείται προαιρετική κι όποιος εξ αυτών δεν επιθυμεί ή δεν έχει να εισφέρει κάποιο καινούργιο στοιχείο επί της ουσίας της υπόθεσης δεν χρειάζεται να προσέλθει.

Νωρίτερα, πάντως, αίτημα για αυτοπρόσωπη παρουσία στο Συμβούλιο είχαν υποβάλλει -μέσω του συνηγόρου τους- τα δυο ανήλικα Ελληνόπουλα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς, επίσης ο μεγαλύτερος αδελφός και ο παππούς τους.

Μετά την περάτωση της πολύμηνης ανακριτικής διαδικασίας για την υπόθεση του 11χρονου αγοριού, ο εισαγγελέας Εφετών, Ζαχαρίας Μουράτης, υπέβαλε τον περασμένο Ιούνιο την πρότασή του για την παραπομπή σε δίκη όλων των εμπλεκομένων προσώπων. Πρόκειται για πέντε ανηλίκους, τους κηδεμόνες τους, τον παππού των δυο ελληνόπουλων αδελφών και τον μεγαλύτερο αδελφό τους.

Οι ανήλικοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, με ενδεχόμενο δόλο και περιύβριση νεκρού από κοινού. Οι κηδεμόνες τους αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων. Ο παππούς των ελληνόπουλων και ο μεγαλύτερος αδελφός τους κατηγορούνται κατά περίπτωση για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή, ψευδορκία μάρτυρα κατ' εξακολούθηση και ψευδή ανωμοτί κατάθεση κατ' εξακολούθηση

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: